HomeSalutAcció Climàtica intensifica les mesures de vigilància contra la Pesta Porcina Africana

Acció Climàtica intensifica les mesures de vigilància contra la Pesta Porcina Africana

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha intensificat les mesures de vigilància contra la Pesta Porcina Africana, tot i que des de fa un any, s’han pres 33.432 mostres de sang per al control d’anticossos i 29.888 mostres per a PCR de bestiar porcí, i s’han analitzat 26 porcs senglars trobats morts en el medi natural sense cap indici de mort per tret ni per accident. Tots els resultats han estat negatius.

Els serveis veterinaris oficials del Departament realitzen, en el marc dels programes sanitaris del porcí, el control i seguiment de la PPA. Des de l’aparició d’esta malaltia a Bèlgica, l’any 2018, s’han reforçat les mesures de prevenció i no s’han deixat d’implementar actuacions per millorar l’estat de la bioseguretat a les granges i prevenir l’entrada de la malaltia a Catalunya.

Actualment, tot i que no afecta els humans, és altament contagiosa entre el porc domèstic, porc senglar europeu i facoquer África, per este motiu s’està treballant en diversos projectes per desenvolupar una vacuna eficaç contra el virus de la Pesta Porcina Africana. En este sentit, la Unió Europea ha decidit redoblar els seus esforços de finançament a estes investigacions.

El Grup d’Experts en Fauna Salvatge és l’òrgan consultiu tècnic i d’assessorament, i la seua funció és generar estratègies de prevenció i concretar actuacions en matèria d’este tipus de fauna.

L’òrgan està format per tècnics especialistes en la matèria, els experts dels departaments implicats i els representants de diverses entitats científiques i d’activitats cinegètiques, concretament diferents àrees del Departament d’Acció Climàtica, Agents Rurals, IRTACReSASEFASMinuartiaVets&Wildlife, Federació Catalana de Caça i l’Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 76

Últimes notícies