HomeSocietatActivat en fase d'alerta el pla Infocat per l'elevat risc d'incendi forestal...

Activat en fase d’alerta el pla Infocat per l’elevat risc d’incendi forestal els pròxims dies

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) davant el risc de foc forestal previst per als pròxims dies.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha indicat que s’ha iniciat una entrada de vent de Ponent, Mestral i Tramuntana, que farà baixar les humitats relatives i augmentarà el risc a les Terres de l’Ebre i a les comarques de Lleida, Tarragona, Penedès, Garraf i l’Empordà. A banda, la mitjanit d’este dijous, el Cos d’Agents Rurals posarà en marxa el nivell 3 de Pla Alfa, el màxim previst, a 44 municipis de set comarques. En este sentit, es mantenen els tancaments als Ports, Cardó-boix i Cap de Creus i s’hi afegeixen les muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

El Comitè Tècnic de l’Infocat ha pres la decisió este dijous, després de reunir-se amb tots els cossos d’emergències i organismes implicats. Des de Protecció Civil s’ha demanat a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon 112.

Pel que fa als Bombers, les mesures previstes davant este episodi consisteixen en el reforç d’almenys tres parcs de bombers professionals de cada regió d’emergències, amb especial èmfasi en les zones de risc més alt. Així, a l’Empordà s’han doblat els torns dels parcs de Llançà, Roses i Torroella de Montgrí.

El reforç s’estén també a personal de sala, comandaments, als grups especials d’Actuacions Forestals (GRAF) i Operatiu de Suport (GROS), als Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF); i es preveu també l’activació dels parcs de voluntaris.

Avui divendres, el vent es reforçarà sobretot a les Terres de l’Ebre, l’Empordà i les comarques del sud del camp de Tarragona, i les humitats també seran molt baixes. Dissabte el vent començarà a afluixar una mica, pujaran les temperatures, i es preveu que ja siga el darrer dia de l’episodi de risc.

Nivell 3 del Pla Alfa a set comarques

Per la seua banda, el Cos d’Agents Rurals activarà la mitjanit d’este dijous el nivell 3 de Pla Alfa, el màxim previst, a 42 municipis de set comarques de Catalunya. Este fet suposarà que es restringiran els accessos a quatre espais naturals de Catalunya. Es mantenen doncs els tancaments als Ports, Cardó-boix i Cap de Creus, ja afectats per estes mesures des d’este dijous i s’hi afegeixen les muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

A més, també s’han suspès les autoritzacions de qualsevol activitat que puga suposar risc d’incendi a les comarques i municipis on hi haja activat el nivell 3 del Pla.

El Cos d’Agents Rurals ha fet una crida a la prudència davant la situació complicada de perill d’incendi forestal. Ha recomanat no freqüentar les zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de màxima insolació. Alhora, ha avisat que està prohibit fer foc i qualsevol activitat amb risc d’incendi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 16

Últimes notícies