HomeMeteorologiaActivat un avís preventiu de contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols...

Activat un avís preventiu de contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana

El Departament d’Acció Climàtica ha activat este dimecres un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana.

Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) van detectar dimarts un augment important de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a tot Catalunya. La Generalitat recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, prioritzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, si és possible treballar a distància, utilitzar el cotxe compartit i realitzar una conducció eficient.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’haja de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants, en aquest cas, les partícules que s’emeten per causa de les activitats humanes, que s’afegeixen a les que hi ha presents a l’atmosfera per motius naturals.

La mitjana diària dels nivells de PM10 de dimarts va ser superior al valor de 50 μg/m³ en més d’una estació de mesurament de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric (àrea de Barcelona i Vallès-Baix Llobregat). Així mateix, també s’han produït superacions del valor límit diari a les zones de la qualitat de l’aire de les comarques de Girona, Prepirineu, Terres de Ponent i Terres de l’Ebre.

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats a tot el territori i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dimecres, donat que es preveu que la intrusió de pols africana persistisca i que les condicions de dispersió no milloren significativament.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l’avís preventiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies