HomeSense categoriaACTUALITZACIÓ | Denunciat el president de la Cooperativa Olivarera de Camarles per...

ACTUALITZACIÓ | Denunciat el president de la Cooperativa Olivarera de Camarles per ocultació de comptes

Un membre del Consell Rector de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, ubicada a Camarles, ha presentat una denúncia als jutjats de Tortosa contra el president de l’entitat, Hilari Curto, davant la “impossibilitat” de poder accedir als comptes de l’entitat i conèixer l’estat financer de la cooperativa.

El denunciant, Jordi Ferré, ocupa el càrrec d’interventor al Consell Rector i denuncia que des de l’any 2015 no s’han dipositat els comptes de l’entitat davant el Departament de Treball, Afers Social i Família i que l’entitat es troba en situació de “tancament registral”, ja que tots els càrrecs del Consell Rector i els interventors de comptes estan caducats. Segons la denúncia, l’entitat es trobaria en una situació de “bloqueig”, ja que el fet que els comptes no hagen estat presentats davant el Departament de Treball ha impedit fer noves anotacions als comptes i renovar els càrrecs de la junta rectora.

Ferré ha lamentat la situació d’ocultació de comptes i l’actitud del president, que ha estat requerit en diverses ocasions per a convocar junta general ordinària per tal que informés el Consell rector de l’estat de comptes de la cooperativa. Concretament, el passat mes de setembre Ferré va requerir Curto formalment (a través d’un burofax) perquè convoqués una junta ordinària. La reunió va celebrar-se dos mesos després, el 16 de novembre, i no se’n va aixecar acta. Segons relata el denunciant, quan van requerir Curto per a lliurar-los els comptes va donar-li, ja fora de la junta, una caràtula d’un informe d’auditoria en el qual s’haurien omès dades: només apareixien els balanços del 2014 i 2015 però cap referent als següents 2016, 2017 i 2018. Tampoc constava la valoració de l’auditor, la seua signatura ni dades de contacte.

De nou, el passat 23 de gener Ferré va sol·licitar per carta certificada una nova junta per a conèixer la situació econòmica i financera de l’entitat. La denúncia sosté que des de llavors no s’ha fet “res” i que en els contactes que s’han mantingut el president ha donat “llargues a l’assumpte”. “Ell fa i desfà tot sol, ho mandruqueja tot”, lamenta Ferré que assegura que s’ha vist obligat a presentar la denúncia als jutjats davant la impotència de conèixer l’estat real de l’entitat. “No vull que la cooperativa se’n vaja en orris. Soc interventor de l’entitat i tinc una responsabilitat”, insistix. Ferré ha alertat que els treballadors de la cooperativa fa mesos que no cobren i que la cooperativa tindria deutes amb Hisenda i també amb la Seguretat Social.

Ferré està ara pendent dels jutjats i si s’admet a tràmit la denúncia contra Hilari Curto per un presumpte delicte de falsedat documental.

 

El president admet tensions de tresoreria

El president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, Hilari Curto, ha assegurat, en declaracions a l’ACN, que treballen juntament amb l’auditor per a posar al dia els comptes de l’entitat. Així ho va transmetre també als membres de la junta rectora en una reunió este passat dilluns al vespre, després de conèixer-se la denúncia presentada per Ferré. El president ha admès que l’entitat patix en estos moments “tensions de tresoreria” importants per les últimes collites irregulars i deutes que s’arrosseguen des de fa temps. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies