HomeEsportsAdam Maijó, mínima per a l'europeu i medalla de plata en els...

Adam Maijó, mínima per a l’europeu i medalla de plata en els 3000 metres

Adam Maijó (AA Catalunya) va aconseguir la medalla de plata en la final dels 3000 metres, del Campionat d’Espanyasub-20 d’atletisme, disputat a Granollers amb unes grades plenes de públic. A més l’atleta de Batea, te la mínimaper disputar els Campionats d’Europa a la ciutat sueca de Boras. Va finalitzar la prova amb 8:42:42, superant en dura pugna a Miguel Baidal (Atletisme Crevillent), 8:43:17, que va obtenir el bronze, i Daniel Hernando (A.IsaacViciosa), 8: 44:77 i Bruno Villazon (Inficant Vila de Noja), 8:45:42, que van ocupar la quarta i quinta plaça. La medalla d’or va ser per a Aaron Las Heras (Playas de Castellón), clar dominador de la prova, que va entrar a la meta amb un temps de 8:33:82.

La resta de finalistes ebrencs van ser, Marina Freixa (CA Ascó), octava en els 1.500 metres, 4:47:91, en una final ràpida que la va deixar sense opcions de podi des del principi. Bona posició de finalista sent atleta de primer any. Andrea Florina Sabou (UA Montsià), novena en salt de llargada amb 5,43 i onzena en triple salt amb 11,31. La seuacondició d’estrangera no li permet accedir als salts finals en campionats d’Espanya, i condiciona el seu rendiment, ja que només pot disposar de tres intents. Toni Giménez (ATE), va acabar sext en la seua semifinal dels 400, amb 51:35.

També es van disputar els Campionats d’Espanya d’atletisme sub-16, a la pista de les Mestas de Gijón, amb 1.100 participants, i representació de la UA Montsià. Maria Vidal va ser sèptima en llargada, 5,34, novena en els 300 metres, 41:42, la mateixa prova en la qual Malena Forcadell, va competir fins les semifinals, amb 43:67. Joel Alegre no va poder superar les eliminatòries dels 110 tanques, encara que amb 15:03 va millorar marca. Les Terres de l’Ebre es van quedar sense la seua millor opció de medalla, al no poder competir per lesió Anna Cardona. L’actual campiona de Catalunya, acudia amb una marca de 3,40, tercera millor de les participants.