HomeCulturaLlorenç Ugas Dubreuil guanya el 39è Premi Julio Antonio d'Escultura de la...

Llorenç Ugas Dubreuil guanya el 39è Premi Julio Antonio d’Escultura de la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha acollit el lliurament dels premis Julio Antonio d’escultura i Tapiró de pintura, en el marc de la Biennal d’Art 2019 que convoca la institució i que enguany celebren el 75è aniversari de la seva creació. Llorenç Ugas Dubreuil és l’escultor guanyador del 39è Premi Julio Antonio amb la seva obra Structure nº 1_ Espui+ landscape views II. La instal·lació escultòrica Inventario, de Ro Caminal, també ha rebut un accèssit en aquesta categoria. Pel que fa al 41è Premi Josep Tapiró de pintura, el jurat l’ha declarat desert.

El veredicte del concurs s’ha fet públic en un acte presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i que també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Tarragona i diputat de la Diputació, Pau Ricomà; de la diputada de la Diputació Sílvia Puerto, i de la directora en funcions del MAMT, Marisa Suárez, entre d’altres autoritats. En acabar el lliurament de premis, s’ha procedit a inaugurar l’exposició de la Biennal 2019, que es pot visitar fins a l’1 de setembre. Es tracta d’una mostra que recull una vintena d’obres seleccionades d’entre totes les que s’han presentat a la Biennal 2019. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 53 obres (38 pintures i 15 escultures), de procedència ben diversa.

La Diputació de Tarragona convoca els premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura de la Biennal d’Art amb l’objectiu de fomentar la creació i la investigació en pintura i escultura. El certamen és obert a tots els artistes residents a l’estat. Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 €.

Els premiats

39è Premi Julio Antonio d’escultura: Structure nº1_Espui + landscape views II, de Llorenç Ugas Dubreuil (Sabadell). L’obra és una seqüència de blocs de formigó que integra, comprimeix i oculta una fotografia en el cos escultòric. Aquesta és una obra que condensa la reflexió de l’artista sobre la incapacitat de les persones de copsar el paisatge intervingut.

Accèssit d’escultura: Inventario, de Ro Caminal (Barcelona).

Es tracta d’una instal·lació escultòrica formada per runes d’edificacions i un rètol LED amb una frase, mitjançant la qual l’artista obre discussió sobre les formes de construcció d’identitats col·lectives i, per tant, també d’alteritats.

41è Premi Tapiró de pintura: desert

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 19

Últimes notícies