HomeSocietatAdas homenatja catorze dones “pioneres” del guiatge de natura al Parc Natural...

Adas homenatja catorze dones “pioneres” del guiatge de natura al Parc Natural del delta de l’Ebre

L’Associació Dones Agents de Salut de Deltebre ha celebrat l’Homenatge a la Vida de les Dones Silenciades, un acte que té com a objectiu posar en valor oficis i professions que han ocupat les dones durant molts anys i que sovint han quedat invisibilitats.

Este 2021, el col·lectiu a homenatjar són les guies de natura, 14 dones que van ser “pioneres” en este ofici amb la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre. “Estes dones guies del Parc Natural es mereixien un reconeixement. Elles van ser pioneres en donar a conèixer el gran patrimoni natural que tenim”, explica Mònica Rius, presidenta d’Adas.

Per a realitzar l’homenatge des d’Adas han realitzat un intens treball de recerca que ha identificat desenes de dones que des de la creació del Parc Natural han exercit com a guies de natura al delta de l’Ebre. En els darrers anys, Adas ha homenatjat diferents col·lectius, com pageses, matalasseres, llevadores, modistes o botigueres, entre d’altres.

Premis Adas

Durant l’acte d’Homenatge a la Vida de les Dones Silenciades també s’ha fet entrega dels Premis Adas. Enguany han estat reconegudes l’escultora Cinta Sabaté, amb el premi Adas Cultura; Carme Valls, que va ser coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, amb el premi Adas Reconeixement; la investigadora de l’Irta Maria del Mar Català, que rebrà el premi Adas Delta; i Teresa Culvi, primera dona a formar part de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, que rebrà el premi Adas Trajectòria.

L’acte d’Homenatge també ha comptat amb l’entrega dels premis Adas de Sucre i dels premis als clipmetratges que realitza l’alumnat de l’Institut de Deltebre. Enguany, la temàtica ha girat entorn de la regressió, el canvi climàtic i el futur del delta de l’Ebre.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies