HomeTerres de l'EbreAgricultura i sindicats acorden treballar per la jubilació anticipada dels Agents Rurals

Agricultura i sindicats acorden treballar per la jubilació anticipada dels Agents Rurals

TERRES DE L’EBRE // La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha signat amb les organitzacions sindicals l’acord per la jubilació anticipada dels Agents Rurals a partir del 2021. El Departament d’Agricultura impulsarà el desplegament normatiu per part dels òrgans competents de l’Estat per tal de garantir-ne l’entrada en vigor. L’acord ha estat signat pels sindicats CCOO, CSIF, IAC-CATAC, Intersindical-CSC i UGT.

És un acord històric que permet equiparar les condicions de treball dels Agents Rurals a altres col·lectius que realitzen funcions de naturalesa i desgast físic i psicològic similars. El Departament d’Agricultura es compromet a impulsar aquest desplegament normatiu perquè els i les agents es puguen jubilar als 60 anys, o als 59 anys si comptabilitzen trenta-cinc anys de servei al Cos d’Agents Rurals, sense perjudici del qual determinen els òrgans competents d’acord amb la normativa vigent.

L’acord suposa un pas més en el marc dels esforços del Departament d’Agricultura per potenciar el Cos d’Agents Rurals. El 16 de juliol de 2019 el Govern va aprovar el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 amb l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, dimensionar adequadament la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura tècnica i administrativa de suport.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 67

Últimes notícies

-->