HomeSocietatAigües de Tortosa renova l'estació de bombament del parc i ja treballa...

Aigües de Tortosa renova l’estació de bombament del parc i ja treballa en la millora de la connexió al centre de la ciutat

Aigües de Tortosa ja ha finalitzat les obres de millora i renovació a l’estació de bombament d’aigua situada al parc Teodor Gonzalez. Els treballs han permès substituir per complet les bombes existents, la caldereria d’acer inoxidable i els equips de potència, amb la qual cosa també s’ha millorat l’eficiència energètica de l’equipament. L’actuació va començar al febrer i ha tingut un cost de 153.000 euros.

Aquesta instal·lació, que abasteix una gran part de la ciutat, ha estat en funcionament de manera ininterrompuda des del 1975. Amb l’actuació integral feta ara se n’allarga la vida útil durant unes quantes dècades més i a la vegada es millora el servei que es presta al conjunt de la ciutadania.

Aquest matí, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, acompanyada del gerent d’Aigües de Tortosa, Honorio Royo, i el cap de servei de l’empresa, Manel Rillo, han visitat el resultat de l’actuació. Roigé ha posat en valor la millora tecnològica que està duent a terme Aigües de Tortosa a la xarxa de distribució, i que recentment s’ha traduït en la implantació de sistemes pioners que permeten, d’una banda, detectar la presència de coronavirus a la ciutat; d’una altra, localitzar a distància les fuites que es puguen produir a la xarxa; o també alertar de possibles incidències que hagen pogut patir les persones d’edat avançada que viuen soles, si se n’observa que ha baixat el consum.

Una vegada enllestida aquesta actuació, Aigües de Tortosa ja treballa en la continuació de la millora de la xarxa que connecta aquests pous amb el dipòsit situat al barri de Santa Clara. Les tasques, previstes pel final d’enguany, han de permetre substituir l’actual canonada, de 2,5 metres de diàmetre i de fibrociment, per una de nova feta amb fundició dúctil i de 3 metres d’amplada. La canonada discorre pel centre, i atesa la llargada i la complexitat tècnica de l’operació, es durà a terme en fases diferenciades: la primera comprèn el tram que va des del pont de la Via Verda fins al carrer Sant Ildefons, per baix del carrer Teodor Gonzalez i travessant l’avinguda de la Generalitat. Posteriorment es completarà el tram fins a la connexió amb el dipòsit de Santa Clara. Els treballs preveuen els serveis d’arqueologia, ja que es coneix que el traçat passa prop de l’antiga muralla de tancament de la ciutat.

Aquesta actuació no suposarà cap afectació al subministrament dels abonats, ja que es podrà garantir mitjançant un bypass amb el dipòsit situat al turó de l’hospital. Això serà possible, segons destaquen des d’Aigües de Tortosa, gràcies a les millores tècniques fetes durant els últims anys per interconnectar tota la xarxa de subministrament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 38

Últimes notícies