HomeEsportsAina Cid i Virgínia Díaz estaran en la lluita pels metalls a...

Aina Cid i Virgínia Díaz estaran en la lluita pels metalls a l’Europeu de Varese

AMPOSTA // Aina Cid (CN Amposta) i Virgínia Díaz (Raspas del Embarcadero de Guecho), dirigides pel tècnic tortosí Xavi González, van aconseguir la primera plaça a la repesca, per certificar el pas a la gran final a la modalitat del dos sense timoner, que es disputarà aquest diumenge a les nou del matí. A la regata van tenir com a principals rivals a les germanes croates Ivana i Josipa Jurkovic, tot i que la parella de la selecció espanyola es va mantenir sempre al capdavant, fins i tot sense forçar al màxim en l’últim tram, ja que es classificaven les dues primeres embarcacions i per tant les croates també estaran en la final A. Van imposar-se amb un registre de 7:23:45, entrant el bot croat a tan sols 23 centèsimes. Ja més allunyades i sense opció es van classificar les representants de Països Baixos, República de Txèquia i Dinamarca, que estaran en en la final B.

Aina i Virgínia, no van poder aconseguir l’accés directe en el seu debut a l’Europeu, ocupant la quarta posició per darrere de Gran Bretanya i Grècia, que van obtenir el passi, i Croàcia, superant a l’embarcació dels Países Baixos.

A la final tindran el complicat repte d’intentar pujar per tercera edició consecutiva al podi d’un Campionat d’Europa, després de la medalla d’or aconseguida a Lucerna el 2019 i la plata de Poznan l’any passat.

En aquesta ocasió la competència serà encara més gran amb la presència de les britàniques Helen Glover i Polly Swann, les gregues Maria Kyridou i ChistinaBourmpou, bronze en la passada edició, les romaneses Adriana Ailincai i Iuliana Buhus, or l’any passat, les irlandeses Aileen Crowlen i Mónica Dukarska, al costat de la parella croata.

El quatre a la final B

Les components del quatre sense timoner de Núria Puig i Victó ria Cid (CN Amposta), Aitzpea González (Santiagorrak Irun) i Iria Jarama (Olimpico do Mandeo), amb l’ampostí David Morales com a tècnic, estaran a les 9:25 hores en la final B, en la lluita per la setena plaça, on tindran com rivals a França, Ucraïna, Dinamarca, Polònia i Alemanya. La jove embarcació hispana, encara en la categoria sub-23, va acabar en sisena posició en les sèries eliminatòries, per darrere de Països Baixos, única classificada directa, Gran Bretanya, Dinamarca, Romania i Polònia, la mateixa posició que van ocupar en la repesca. En l’última regata es veuran les cares amb les representants de França, Ucraïna, Dinamarca, Polònia i Alemanya.