HomePolíticaAlbert Salvadó: “El Fons de Transició Nuclear és una eina pensada per...

Albert Salvadó: “El Fons de Transició Nuclear és una eina pensada per la gent d’Esquerra, des de l’Ebre, i per a les Terres de l’Ebre”

Els candidats ebrencs d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya han destacat que el Fons de Transició Nuclear és una gran oportunitat que ha de servir per revertir l’impacte que tindrà el tancament de les nuclears. “Des d’Esquerra assumim la responsabilitat que aquest Fons arribi al teixit productiu i socioeconòmic del territori” ha afirmat Albert Salvadó.

Salvadó ha reivindicat que “els Fons de Transició Nuclear és un projecte d’Esquerra Republicana, pensat aquí les Terres de l’Ebre, per la gent d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre, i per a les Terres de l’Ebre” ha recordat que l’han pensat i treballat en solitari des de l’any 2014, i després de tres intents d’aprovar l’impost nuclear català promogut per Esquerra, els dos primers intents van ser tombats pel Tribunal Constitucional a instàncies del PP i la no retirada del recurs per part del PSOE, a la tercera es va poder aprovar i crear el Fons que ja s’aplica.

Aquesta legislatura ha estat la de l’arrencada, i la vinent serà la de la implementació definitiva del Fons, però s’ha de defugir del model que ens han volgut imposar Junts i PSC de repartidora entre els ajuntaments” ha dit Salvadó, perquè la missió principal dels Ajuntaments no és generar ocupació. “L’objectiu d’Esquerra és que els Fons arribin als sectors productius de les Terres de l’Ebre; als nostres autònoms, els nostres pagesos, les nostres cooperatives i empreses, i també al sector turístic; perquè ells sí que són els qui generen ocupació i en poden generar com a alternativa al tancament de les centrals”.

Esquerra Republicana plantejarà una línia dels Fons de Transició Nuclear dirigida a institucions públiques per a generar habitatge i facilitar el seu accés. “Amb els Fons hem d’ajudar a crear més habitatge públic, habitatge per a joves i fomentar la rehabilitació de cases, perquè volem que tots els pobles puguin disposar d’habitatge accessible i la gent pugui quedar-se a viure o bé venir a viure-hi”.

Després de recordar que el projecte del PSC és Madrid i que el de Junts és només una persona, Salvadó ha recalcat que “la gent d’Esquerra Republicana som els qui fem projectes des de les Terres de l’Ebre per a les Terres de l’Ebre, com s’ha vist amb el fons de Transició Nuclear”.

A més ha advertit que a diferència d’Esquerra; “n’hi ha uns que demanen primer permís a Barcelona i després demanen permís a Madrid, però aquest permís per fer coses a les Terres de l’Ebre no arriba mai. I, uns altres, que no és que no demanin permís, és que si no els hi diuen des de Barcelona allò que han de fer aquí a les Terres de l’Ebre no fan mai res”.

Salvadó ha criticat el PSC perquè aplaudeix i justifica la decisió del govern espanyol del PSOE de no voler aportar ni un euro al Fons de Transició Nuclear català malgrat ser l’Estat qui té la competència en el tancament de les centrals i qui va determinar la data de fer-lo efectiu. “Entre Madrid i les Terres de l’Ebre ells sempre trien Madrid” ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies