HomeEconomiaAlcanar, Deltebre, l'Ametlla de Mar i La Ràpita subscriuen al manifest en...

Alcanar, Deltebre, l’Ametlla de Mar i La Ràpita subscriuen al manifest en defensa del sector pesquer

Alcanar, Deltebre, l’Ametlla de MarLa Ràpita juntament amb 13 municipis catalans subscriuen en un manifest conjunt en defensa del sector pesquer. Es tracta dels 17 municipis de la costa catalana on es practiquen almenys una de les tres modalitats de pesca més perjudicades: arrossegament, encerclament i palangre.

El sector pesquer català, organitzat en les seues Confraries i Federacions, reuneix cinc modalitats de pesca: arts menors, arrossegament, encerclament, marisqueig i palangre. Al voltant del 70% de les vendes de peix provenen de l’arrossegament, però la situació és delicada en aquests moments per a totes les modalitats.

Les poblacions van expressar la seua “profunda preocupació pel crit d’alerta que ens transmet el sector pesquer català, que es troba en risc de desaparèixer o de mantenir-se de forma residual en els anys vinents”.

El text destaca que el sector pesquer pateix per la seua viabilitat futura a causa de tres motius. Per un costat hi ha l’aplicació espanyola del Pla Multianual Europeu de Pesca Demersal, que regula la modalitat d’arrossegament fins al 2025. En segon lloc, pels efectes de l’obligació de fer una estimació de les captures abans d’entrar a port, i la tercera causa és l’esborrany del nou Pla de pesca en l’àmbit de l’encerclament.

En el trasllat del Pla a la normativa espanyola, es redueixen les jornades de treball “a un percentatge que posa en risc la viabilitat socioeconòmica del sector”, mentre que el món científic ha certificat que es pot respectar el Pla Multianual amb altres mesures. Els ajuntaments també donen suport al sector pesquer en la queixa per l’obligatorietat de fer una estimació de la captura abans d’entrar al port, un fet que els comporta inseguretat física i que ja els ha causat importants sancions econòmiques.

Així mateix, denuncien el “nou entrebanc” que ha suposat l’esborrany del nou Pla de Pesca del sector de l’encerclament que, de moment, s’ha aturat gràcies a la intervenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

En este  sentit, el manifest reclama que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació el refaça basant-se en estudis socioeconòmics i comptant amb els sectors implicats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies