HomeSocietatAlcanar finalitza la campanya de la mobilitat sostenible amb una acció a...

Alcanar finalitza la campanya de la mobilitat sostenible amb una acció a l’Escola Marjal de les Cases

Aquesta setmana l’Ajuntament d’Alcanar ha impulsat, conjuntament amb la Policia Local d’Alcanar i l’Escola Marjal de les Cases d’Alcanar, accions per a promoure la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta mateixa campanya es va celebrar a Alcanar, amb la col·laboració de l’Escola Joan Baptista Serra, durant el mes d’abril.

D’una banda, s’ha incentivat l’alumnat perquè de dilluns a divendres es desplace als centres educatius amb mitjans de transport sostenibles: la bicicleta, el patinet, caminant, etc. D’altra banda, la Brigada Municipal i Serveis ha pintat el lema “Para, mira, passa” a diferents passos de vianants propers a la zona escolar per a evitar accidents.

Un objectiu paral·lel ha estat reduir el volum del trànsit, sobretot a les rodalies dels centres educatius, així com fomentar la mobilitat segura, la reducció de la contaminació i la generació d’uns hàbits i costums saludables.

Josep Sancho Balada, mestre d’educació física, ha explicat: “L’escola Marjal de les Cases està gaudint aquesta setmana de la mobilitat sostenible partint d’una iniciativa de l’Ajuntament per a pacificar l’entorn escolar. Hem estat lliures de fums, sorolls i perills. Un autèntic luxe per a infants i famílies. Gràcies”.

“El fet de tenir el carrer de davant l’escola lliure d’estacionament de vehicles és important per garantir la seguretat viària al nostre alumnat” afegeix la directora, Sònia Reverter.

En aquest sentit, els centres educatius són aliats claus per a promoure la conscienciació ciutadana i un estil de vida saludable. Tal com detalla Maribel Ramon, regidora d’Educació, “s’ha treballat conjuntament amb l’Escola Joan Baptista Serra, l’Escola Marjal i la Policia Local per a fomentar una mobilitat segura i sostenible a l’entorn de les dos escoles amb l’objectiu també de promoure hàbits saludables i conscienciar a l’alumnat sobre el perjudici dels transports amb motor”.

A més, també s’ha comptat amb la implicació de la Policia Local per tal de mantenir la seguretat dels xiquets i xiquetes aquests cinc dies. Explica Jordi Bort, regidor de Governació, que “s’han definit uns recorreguts amb la policia municipal i també s’ha reforçat la senyalització de colors”. I afegeix que “els agents han realitzat un mapa de rutes i, per tant, l’alumnat és conscient de quina és, depenent del lloc d’on prové del poble, la millor ruta per arribar a l’escola”.

Tal com es va fer a Alcanar, durant la setmana els agents han marcat un segell cada dia en els fulls que els presentava l’alumnat davant l’entrada de l’escola, després de fer el recorregut sostenible. I l’últim dia han entregat una ampolla d’aigua reutilitzable a cada alumne com a recompensa pel seu esforç. Entre els dos nuclis urbans s’han entregat un total de 800 ampolles que també volen evitar els envasos d’un sol ús.

L’any vinent està previst tornar a impulsar la campanya. “Cal procurar que aquestes accions tinguen una continuïtat. Des de l’Ajuntament d’Alcanar continuarem treballant de forma transversal per garantir un municipi segur i sostenible”, conclou el regidor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 89

Últimes notícies