HomePolíticaAmposta tanca el 2021 amb un 45,74% d’endeutament consolidat

Amposta tanca el 2021 amb un 45,74% d’endeutament consolidat

L’Ajuntament d’Amposta ha tancat els comptes del 2021 amb un endeutament consolidat (el que contempla Ajuntament i Hospital Comarcal) del 45,74%. És una de les magnituds econòmiques de les quals es va donar compte en el ple ordinari del mes de maig, celebrat dilluns 30 a les 20h. “Vam adquirir el compromís de deixar l’ajuntament amb menys endeutament consolidat que el que ens vam trobar el 2015, que era del 65%“, argumentava l’alcalde, “per tant, el tenim vint punts per sota”. Tomàs també va apuntar que “una altra cosa és com es distribuïa llavors aquest endeutament i com es distribueix ara entre les diferents entitats que conformen el consolidat“. Entre les dades econòmiques que van passar pel ple també hi ha el Període Mig de Pagament als proveïdors de l’Ajuntament, que se situa en 38,08. “Això és així perquè es va prioritzar pagar factures vinculades a la subvenció Feder del projecte de renovació de l’enllumenat per poder justificar l’ajut, i van endarrerir el pagament d’altres factures“, explicava l’alcalde, “però en cap cas ha sigut per un problema de tresoreria“.

El ple del mes de maig també va portar a aprovació les instruccions municipals reguladores de les condicions que regiran la prestació de serveis de consergeria, socorrisme i monitors/es de la piscina municipal a Amposta Serveis Municipals (Amsermu) que es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, el PSC, Junts per Amposta i la regidora no adscrita i l’abstenció de Som Amposta. També sobre la internalització de la piscina el ple va aprovar per unanimitat la subrogació del personal. En aquest punt l’alcalde va recordar que el pacte laboral amb la plantilla arriba tres anys després de negociacions i que permetrà no només millorar les condicions laborals sinó també el servei que es presta a la piscina i gimnàs municipals.

Modificació de pressupost de 309.000 euros

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser la modificació de pressupost de 309.000 euros, que va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i la regidora no adscrita i l’abstenció de Junts per Amposta, PSC i Som Amposta. Aquesta modificació inclou 100.000 euros per fer front a l’increment de la gestió de residus, 100.000 euros per a les vies públiques i 50.000 euros per a fer una millora al camí vell dels Freginals.

Mocions

El ple del mes de maig va debatre dues mocions. La primera, de la Junta de Govern presentada a instàncies de l’Associació Viure en Bici per instar a l’Ajuntament d’Amposta a modificar el règim cinegètic de diversos terrenys i espais municipals, que va ser aprovada per unanimitat. La segona, la del PSC, per instar al govern de la Generalitat la creació d’una unitat de trastorns de conducta alimentària a les Terres de l’Ebre, que ja va presentar el grup municipal de Som Amposta fa uns mesos. Com llavors, la proposta no va prosperar amb els vots en contra d’ERC i la regidora no adscrita i els vots a favor del PSC, Som Amposta i Junts per Amposta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 78

Últimes notícies