HomeSense categoriaAlcanar tanca el centre de les Cases al trànsit rodat fins al...

Alcanar tanca el centre de les Cases al trànsit rodat fins al 31 d’agost

MONTSIÀ // L’Ajuntament d’Alcanar ha posat en marxa esta setmana un dispositiu especial perquè el centre urbà de les Cases d’Alcanar siga només per a vianants durant els mesos de juliol i agost.

Durant els primers dies la Policia Local s’hi ha desplegat per a informar i fer pedagogia entre el veïnat, la ciutadania i els usuaris d’estos trams. A més, s’han instal·lat senyals i repartit fullets informatius a peu de carrer i també per als habitatges. L’objectiu és, com recalca un comunicat de l’Ajuntament, transformar el centre del municipi en un espai sense trànsit rodat, “amb menys contaminació i on el soroll dels automòbils i les presses desapareguen, fomentant el passeig tranquil en família i la seguretat de les persones”.

Francisco Javier Martí, subinspector cap de la Policia Local d’Alcanar, ha recordat que en principi l’horari de tancament al trànsit rodat al nucli urbà de les Cases serà de les 11 del migdia a la 1 de la matinada, a excepció dels vehicles autoritzats, és a dir, els veïns de la zona i els que van al port pesquer a fer faenes de mar o al Nàutic, així com els vehicles d’emergència. Amb esta mesura, per tant, els proveïdors de serveis tenen temps fins a les 11 h per a poder entrar a la zona.

La mesura afecta el passeig (carrer Lepanto) fins al carrer d’Els pescadors, carrer del Callao, carrer de Mallorca, carrer de l’Alguer, Trafalgar, Verge del Carme, plaça Sant Pere, carrer Cádiz, plaça del Pou, carrer del Mare Nostrum, carrer de Joan Miró, carrer Gravina i Galiano. L’Ajuntament d’Alcanar ha habilitat diversos pàrquings per a facilitar que els vehicles puguen estacionar al voltant de la zona limitada.

L’estiu passat, el primer en pandèmia, ja es va restringir la circulació de vehicles a les zones més concorregudes del municipi. Esta mesura va ser molt ben rebuda, segons l’equip de govern, i “va evidenciar que el nucli urbà de les Cases necessitava transformar-se en un lloc més amable”. No ho veuen tan bé algunes veus crítiques expressades a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Els principals retrets és que només es prenguen mesures a l’estiu pensant en el turisme, que no s’haja fet una prova pilot o un estudi previ dels equilibris que requerix la mesura, que es perjudica els repartidors o que la gent gran necessita que els seus fills que viuen fora hi accedisquen amb vehicle, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 85

Últimes notícies