HomeEducacióAlumnes de l’Institut de Camarles guanyen el concurs de curtmetratges contra les...

Alumnes de l’Institut de Camarles guanyen el concurs de curtmetratges contra les violències masclistes

Alumnes de tercer d’ESO de l’Institut de Camarles han obtingut el primer premi del VI concurs de curtmetratges contra les violències masclistes en la categoria adolescent pel treball titulat ‘La clau’.

Amb el segon i tercer premi han estat guardonats alumnes del Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi i del l’Institut-Escola Daniel Mangrané de Jesús, respectivament.

En el marc de la Jornada contra les violències masclistes, l’Oficina Jove del Baix Ebre, amb el suport de direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l‘Ajuntament de Tortosa, organitza anualment aquest concurs de curtmetratges amb l’objectiu d’educar adolescents i joves contra la violència de gènere. A través de la realització d’un vídeo, els estudiants d’ESO i batxillerat o cicles formatius de la comarca aporten la seva visió sobre les violències masclistes.

En aquesta sisena edició han estat un total de cinc els treballs presentats pels estudiants de secundària. Alumnes del Col·legi Teresià de Tortosa i de l’Institut de Camarles han quedat finalistes. La categoria jove, en la qual participen alumnes de batxillerat, ha quedat deserta.  

El Saló de Plens del Consell Comarcal ha acollit aquesta tarda l’acte de lliurament de premis, en el decurs del qual s’han visionat tots els vídeos i també l’espot promocional de la campanya ‘Som aquí. Som 8 de març’, promoguda per l’Institut Català de les Dones amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones.

En l’acte han intervingut la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, el conseller comarcal de Joventut, Enric Adell, la consellera comarcal d’Ensenyament i Cultura, Elisabet Zapater, i el coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Lluís Barberà. També hi ha assistit la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls.

La presidenta del Consell Comarcal. Sandra Zaragoza, ha felicitat els guanyadors i finalistes i ha remarcat als assistents que la violència masclista “no és un problema individual, és un problema col·lectiu que requereix consens per aconseguir una tolerància zero”. “Si volem acabar amb aquesta violència hem de canviar abans la mentalitat de la societat”, ha afegit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 48

Últimes notícies