HomeEnergiaAmiblu, amb planta de producció a Camarles, renova la màxima certificació d'energia...

Amiblu, amb planta de producció a Camarles, renova la màxima certificació d’energia verda per tercer any consecutiu

El fabricant de tuberíes i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu Pipes Spain ha renovat per tercer any consecutiu la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”.

La certificació “Energia sostenible 100%“, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la planta de Camarles (Tarragona) prové de fonts d’energia 100% renovables. L’acreditació, que Amiblu va obtenir per primer cop l’any 2022, té una durada d’un any i és prorrogable.

Compromís mediambiental d’Amiblu Pipes Spain

En els darrers quatre anys, Amiblu Pipes Spain, la filial espanyola del Grup Amiblu –líder mundial de canonades de PRFV amb seu a Àustria–, ha realitzat importants inversions per reduir significativament les emissions de diòxid de carboni i convertir la planta de producció de Camarles (Tarragona) en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV C02 neutra, és a dir, amb el 100% de les emissions de C02 compensades.

Gràcies al pla estratègic de transició ecològica “Amiblu Green 2022-2024”, la companyia ha reduït les emissions de CO2 un 72% en quatre anys. Ha passat de les 1.700 tones de CO2 l’any 2020, a les 645, el 2023, amb uns nivells de facturació superiors als exercicis anteriors.

A més, Amiblu ha instal·lat 2.000 plaques solars solars a la planta de Camarles, que generen 942.000 quilowatts pic (kWp) d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 51% del consum energètic de la planta, i ha implementat la circularitat en el sistema de producció. També ha incorporat una ECOTasa a la seva oferta comercial i la companyia disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental.

Actualment, la filial espanyola del Grup Amiblu és la fàbrica més eficient del Grup i lidera l’estratègia mediambiental de la companyia.

Marc Tena, director de Sostenibilitat d’Amiblu Pipes Spain, afirma: “A Amiblu estem molt satisfets amb els grans avenços realitzats en matèria de sostenibilitat i reducció de la petjada de carboni. Després de 4 anys de grans esforços, podem afirmar que el nostre sistema de fabricació propi està més optimitzat que mai i que fabriquem tots els nostres productes de la manera més eficient possible, reduint les emissions de CO2 al mínim. Necessitem que les administracions valorin el nostre esforç i donin suport a la nostra producció en les obres públiques espanyoles”.

Sobre Amiblu Pipes Spain

Amiblu Pipes Spain és una empresa conjunta d’Amiantit i Hobas Europe amb seu a Àustria (Klagenfurt), dedicada al disseny i subministrament de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV).

Amiblu transporta aigua per al consum domèstic, industrial, abocament d’aigües residuals i regadius. Amb una vida útil molt llarga, les canonades PRFV de Amiblu ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades d’altres materials, com el formigó o l’acer, perquè són més respectuoses amb el medi ambient (tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior), més lleugeres i fàcils de transportar i manipular i més eficients energèticament.

Amiblu aposta per solucions d’aigua intel·ligents i innovadores, i l’energia renovable, per a cuidar aquest recurs tan preuat i perquè tots els habitants del planeta puguin accedir-hi.

A nivell global, Amiblu és present en 22 països i té 6 fàbriques repartides entre Espanya, Alemanya, Romania i Polònia, amb més de 1.500 treballadors. A Espanya, Amiblu compta amb una planta de producció a Camarles (Tarragona), de 35.000 metres quadrats de superfície, en la qual treballen 200 empleats. Anualment, la planta produeix més de 300 km de canonades a l’any per a proveir projectes al Canadà, Sud-amèrica, Àfrica i Europa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 94

Últimes notícies