HomeSense categoriaAmpliació · Menys alumnes però més aules a les PAU a la...

Ampliació · Menys alumnes però més aules a les PAU a la demarcació de Tarragona

TERRES DE L’EBRE // Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han començat aquest dimarts amb un descens d’alumnes a la demarcació de Tarragona. Enguany s’hi han presentat 3.592 estudiants -3.749 el 2020-, que fins aquest divendres faran els exàmens de les diferents matèries en la vintena de tribunals que s’han habilitat. Igual que l’any passat, la covid-19 ha obligat a prendre mesures extraordinàries, com el distanciament social d’un metre i mig entre els joves, l’obligació de dur la mascareta en tot moment o el gel hidroalcohòlic a les aules, que en aquesta ocasió s’han incrementat fins a les més de 300. La resolució del TSJC que obligava el Govern a facilitar els enunciats en català, castellà i aranès no ha condicionat el desenvolupament de les proves.

El coordinador de les PAU a la Universitat Rovira i Virgili (URV), Antoni Garcia Español, ha indicat que els exàmens han comentat sense contratemps inesperats. L’única incidència, que ja preveien, ha estat l’absència d’alguns alumnes que pateixen la covid-19 i s’han hagut de quedar a casa. Aquests joves està previst que s’examinin la setmana que ve al Tribunal d’Incidències.

En canvi, la resolució del TSJC no ha estat “en absolut” cap problema, ha remarcat Español. “Fora de les aules s’han posat cartells dient el que ja se’ls ha dit sempre, que no hi ha cap problema i que poden demanar l’examen en castellà”, ha raonat. A més, ha assegurat que aquesta qüestió els joves “ja la saben de l’institut”. “Ha efectes pràctics no ha canviat res”, ha reiterat. El cartell, en català, castellà i aranès, diu el següent: “Recordeu que, com cada any, teniu a la vostra disposició els exàmens en les diferents llengües cooficials de Catalunya. Us desitgem tots els encerts en la realització de les PAU”.

 

Menys alumnes, però més aules 

El nombre d’estudiants que enguany s’ha inscrit a les PAU a la demarcació és lleugerament inferior al del 2020. Així, de 3.749 s’ha passat a 3.592, segons dades facilitades per la URV. Tot i el descens, Garcia Español ha explicat que la xifra continua estant unes 100 persones per sobre del que correspondria demogràficament. 

Tot i això el nombre d’aules s’ha incrementat. La raó és que l’any passat les proves es van fer el juliol i això feia que els centres, tant universitats com instituts, estiguessin buits. Una situació que enguany no es produeix i que ha obligat a habilitar nous espais, com el Complex Educatiu de Tarragona o l’institut Jaume Huguet de Valls.

 

El primer examen, fàcil 

La primera prova que han fet els estudiants ha estat la de llengua castellana i literatura. “M’ha anat millor del que m’esperava. Pensava que suspendria però crec que aprovaré”, ha dit alleugerida Laia Sellarès. Amb tot, creu que on patirà més serà a història, una matèria allunyada de la carrera que vol fer, ADE o dret. 

També s’esperava un examen més difícil Nerea Recasens, que vol fer llengües aplicades. “Em pensava que seria més difícil. Ha estat un any dur per la pandèmia, amb classes virtuals i confinaments”, ha recordat. Però tot i les dificultats que han hagut de superar fins ara, en la seva opinió el pitjor moment és ara, amb la selectivitat. “La paraula és devastació. És la setmana tràgica. Mai ens havíem enfrontat a una setmana tant dura perquè determina el teu futur. Mai havíem estat sotmesos a una pressió tan alta”, ha assegurat. 

Un dels aspectes que els podia preocupar era el de les mesures sanitàries a l’hora de fer les proves. Tot i haver de dur la mascareta constantment, els joves han afirmat que s’han sentit “segurs” a l’aula. En totes s’ha garantit el metre i mig de separació i, en algunes, tan sols s’hi han ubicat una desena de joves.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies