HomeSocietatAmposta acull els primers refugiats d’Ucraïna

Amposta acull els primers refugiats d’Ucraïna

Aquest dimecres al matí, han acullit a Amposta els primers refugiats provinents d’Ucraïna, que han acudit a l’Ajuntament per realitzar els tràmits d’empadronament i escolarització dels menors d’edat. Ho han fet acompanyats d’un veí d’Amposta de nacionalitat ucraïnesa. Són els primers que està previst que aculli la ciutat acompanyats d’alguna de les 28 unitats familiars d’origen ucraïnès veïnes d’Amposta.

Des de la regidoria de Drets Socials i Ciutadania s’ha contactat amb totes les famílies d’Amposta d’origen ucraïnès per conèixer si rebran familiars o amics refugiats i assessorar-los en el tràmit d’empadronament i escolarització, seguin les directrius fixades pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Aquestes directrius també fixen que quan una persona ucraïnesa arriba a un municipi sense xarxa se’ls reorienta cap als grans centres d’acollida de refugiats a Barcelona i Girona.

L’Ajuntament també posarà a disposició d’aquestes persones refugiades els recursos disponibles per poder ajudar-los en la seva adaptació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 80

Últimes notícies