HomeSense categoriaAmposta brinda una oportunitat laboral als jóvens tutelats i extutelats

Amposta brinda una oportunitat laboral als jóvens tutelats i extutelats

EDICIÓ PAPER // Un grup de jóvens tutelats i extutelats per la Generalitat de Catalunya es van incorporar el passat mes d’octubre a la Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Amposta. En el marc del programa Treball i Formació, que ha obert una línia dedicada a estos jóvens, s’han contractat cinc persones d’entre 17 i 21 anys com a ajudants de manteniment i electricitat.

“Un cop més, ens convertim en pioners en la implementació de polítiques d’ocupació, ja que a Amposta som els primers del país d’incorporar al món laboral estos jóvens tutelats i extutelats”, destacava l’alcalde, Adam Tomàs. “No es tracta només d’un projecte de treball i formació d’un any, sinó que l’Ajuntament també ha posat a disposició dels xiquets la possibilitat d’emancipar-se i estem convençuts que és una manera de donar una oportunitat a unes persones que han viscut una situació molt complicada”, seguia el batlle.

El programa de Treball i Formació, específicament en la línia de Jóvens Tutelats i Extutelats, oferix formació transversal i un contracte de treball de 12 mesos que permetrà l’emancipació dels jóvens, a més del primer contacte amb el món laboral i la integració social i la regularització del seu permís de treball.

Issifu Sulemana, participant del programa, explicava que feia molt de temps que buscava feina, però que com no en trobava, i tot i tenir els papers en regla, no podia obtenir el seu permís de treball. “Els dinamitzadors cívics i l’Ajuntament m’han ajudat donant-me esta oportunitat. Estic molt content”, deia el jove. En una situació similar es trobava Abderrahmane Bouzrouddah, que després de veure que hi havia una cinquantena de jóvens que, com ell, volien accedir a la subvenció municipal, havia perdut bona part de les esperances: “Tenim molta sort d’estar aquí treballant. Jo estava en un centre i després vaig passar a un pis, però em van fer fora i vaig haver de buscar-me la vida. He viscut al carrer, com a okupa… però quan vaig conèixer les educadores em van ajudar molt i estic agraït”, deia el jove. Bouzrouddah, a més, amb la mirada posada en el futur, comentava que “esta feina m’agrada molt, així que pot ser que en un futur treballe per a mi mateix, a la meua pròpia empresa. Tant de bo”, esmentava. A banda del treball, el jovent realitzarà un total de 30 hores de formació per a aprendre i millorar les seues habilitats comunicatives i 30 hores més d’educació relacionada amb el treball en equip.

Durant tot el procés, els jóvens estaran acompanyats per les dinamitzadores cíviques i per una persona coordinadora de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic. La dinamitzadora cívica i professional de l’àmbit social, Carme Gas, explicava que “la de dinamitzadora cívica és una figura nova que s’ha creat a escala d’ajuntaments a tota Catalunya, i a Amposta en som tres coordinant el projecte”. Gas afegia que “pel que fa a l’equip, estem molt contentes amb el programa, ja que en part coneixíem el recorregut de molts d’estos jóvens i alguns d’ells ja havien perdut l’esperança de poder accedir al món laboral”. L’educadora reblava que ara s’esperava del jovent que “poguessen normalitzar la seua situació i que arriben a ser veïns d’Amposta sense la necessitat de dependre dels Serveis Socials”. Segons els tècnics del programa, entre tots els participants es va fer una tria per a garantir l’aprofitament i l’èxit de l’acció, que vol ser un model d’exemple i esperança per a altres persones que es troben en una situació similar.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 79

Últimes notícies