HomeSense categoriaAmposta confia en el model islandès Planet Youth la prevenció del consum...

Amposta confia en el model islandès Planet Youth la prevenció del consum adolescent de drogues

MONTSIÀ // Un 7% del jovent d’Amposta diu haver provat l’alcohol amb 11 anys, tot i que l’edat més rellevant on es comencen a consumir diferents tipus de substàncies tòxiques és a partir dels 14. Així ho indica l’enquesta que s’ha realitzat a l’alumnat de 16 i 17 anys dels centres de secundària de la capital del Montsià, amb els resultats de la qual es començarà a treballar en el model islandès de prevenció Planet Youth. Malgrat que des del consistori deien que fa anys que es treballa en la prevenció del consum de drogues, expliquen que ara confien en este model perquè demostra científicament els resultats a l’hora de reduir els nivells de consum. “La prevenció és un tema que no s’ha de treballar només des dels instituts, els centres de salut o la Policia Local, sinó que ha de ser una acció transversal i comunitària”, deia l’alcalde, Adam Tomàs. L’Ajuntament d’Amposta ha invertit 24.000 euros en la iniciativa per a un període de quatre anys.

A Islàndia el consum de drogues ha disminuït en un 30% amb l’aplicació de Planet Youth, detallaven des del consistori, ja que este model tracta de potenciar els factors de protecció i disminuir els de risc. La coordinadora de l’àrea de Serveis Socials i Drets de Ciutadania, Assumpta Eixarch, detallava que “això s’aconseguix enfortint les connexions entre els centres educatius, les famílies i les activitats comunitàries, així com unificant estos grups en un únic equip cohesionat dedicat a prevenir l’ús de substàncies”. En la mateixa línia, Eixarch explicava que “és un projecte a llarg termini, però té uns indicadors molts clars d’avaluació que ens permetran saber si anem per bon camí”.

Planet Youth ha començat a Amposta amb la realització d’una enquesta que la coordinadora de Serveis Socials diu que “permet conèixer les condicions de vida del jovent per a detectar els factors de risc i de protecció”. A banda de l’edat a la qual es comença a consumir tabac i alcohol, cada cop més reduïda, altres dades sobre les quals ha posat llum l’enquesta assenyalen que l’edat més freqüent de l’inici del consum del cànnabis és dels 15 en endavant; mentre que les substàncies més consumides són l’alcohol (79,8%), la pipa d’aigua (58,2%), el tabac (56,4%) i el cànnabis (40,3%).

Eixarch afegia que “els i les adolescents ja saben quins riscos comporta el consum de drogues, els hi hem explicat sempre, per això ara cal treballar en este model que posa la mirada en com és d’important que ens involucrem tots, des de passant temps amb família a tenir referents positius, dels que eduquen i no castren”, reblava. També s’ha creat un grup motor de treball entre tots els agents educatius, sanitaris i socials de la ciutat

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 34

Últimes notícies