HomeInfraestructuresAmposta dona el vistiplau al projecte executiu de l'ampliació de la depuradora...

Amposta dona el vistiplau al projecte executiu de l’ampliació de la depuradora de Muntells-Eucaliptus

Amposta ha donat ja el vistiplau al projecte executiu de l’ampliació de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) dels Muntells-Eucaliptus. L’obra, valorada en més de 2 milions d’euros, està finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per encàrrec del Consell Comarcal del Montsià i el Copate.

“La depuradora d’Eucaliptus és una fita històrica que el govern d’esquerra d’Amposta portava al PAM. Mai des de la creació de la urbanització s’havia apostat tant per fer-la realitat”, comenta l’alcalde Adam Tomas.

El projecte preveu que s’ampliï el cabal de l’EDAR existent als Muntells per tindre capacitat per sanejar les aigües residuals d’Eucaliptus, passant de 135 m³/dia a 350 m³/dia, un cabal equivalent a 2.095 habitants. Es contempla, també, l’augment de població estacional de la urbanització

La redacció del projecte es va iniciar al 2017 responent a una necessitat històrica de sanejament d’aigües residuals a la zona. Al 2018 es va redactar l’estudi d’alternatives, que va posar de manifest una sèrie de problemàtiques referents a la infiltració d’aigües blanques a la xarxa de sanejament i a l’alta conductivitat. Es va aturar el projecte mentre es feia la caracterització de les aigües i l’ajuntament executava obres de millora al clavegueram.

Al 2021 es va presentar el projecte educatiu definitiu, que contempla la construcció d’un pou de bombeig nou al parc dels Eucaliptus, entre el c/ Amposta i el c/ Eucaliptus, que bombejarà les aigües residuals fins a l’EDAR dels Muntells

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 60

Últimes notícies