HomeEconomiaEl tercer Fòrum Econòmic portarà a Tortosa Xavier Sala-i-Martin i unirà empreses...

El tercer Fòrum Econòmic portarà a Tortosa Xavier Sala-i-Martin i unirà empreses referents en un mateix espai

Tortosa viurà dijous, 13 d’abril, la tercera edició del Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre. La trobada, iniciada al 2019, vol afavorir la generació d’espais de reflexió adreçats al món empresarial per tal d’aprofundir sobre les qüestions que formen part de la seua activitat.

Enguany, la jornada abordarà amb diverses conferències les oportunitats que genera la tecnologia. Comptarà amb diversos ponents així com taules redones, que es duran a terme al nou Espai Joan Moreira de Ferreries (antigues naus industrials de les empreses SAMAR i SAMO, a Quatre Camins) entre el matí i la tarda.

Per fer el tret de sortida a la tercera edició, està prevista la conferència d’un economista molt destacat: Xavier Sala-i-Martin, que parlarà sobre l’anomenada quarta revolució industrial, la que obre la tecnologia al món de les empreses.

A continuació, les tres empreses internacionals que recentment s’han implantat a Tortosa (Kronospan, Florette i Lucta) participaran en una taula redona sobre les oportunitats que ofereix la ciutat i el territori, que van ser claus per a la seua arribada.

Altres empreses referents de Tortosa i del territori participaran en una segona taula redona sobre com la tecnologia està revolucionant les produccions: hi seran empreses com Jabil, Padesa, Saica Pack o Freshly Cosmetics.

Després d’una pausa coincidint amb l’hora de dinar, la jornada es reprendrà a la tarda amb una conversa entre els presidents de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, l’Associació d’Empresaris de les Comarques Ebrenques (AECE) i Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya (PIMEC) a les Terres de l’Ebre.

A continuació, els reptes energètics actuals centraran dos conferències: primer, a càrrec del director gerent de la Cambra de Comerç i, després, a càrrec del president del Grup de Gestors Energètics.

També hi haurà espai per a posar en valor el protagonisme que les pimes tenen a l’economia local del territori, amb una conferència amb la participació de la URV, i amb una dissertació sobre el treball en xarxa, a càrrec de la psicòloga i consultora de màrqueting Mònica Mendoza.

El tercer Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre està organitzat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tortosa i les empreses DISI Serveis Informàtics i Palomo Consultors.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha convidat les empreses i emprenedoria interessada en estes qüestions a que hi participe: “el que volem és reflexionar sobre el moment actual que té l’economia a la nostra ciutat i al nostre territori, amb els reptes que es plantegen amb les transformacions que es van produint, i també amb una visió sobre aquelles oportunitats que tenim com a territori situat en un lloc estratègic”, ha assenyalat.

Les inscripcions per a assistir a la jornada, de caràcter gratuït, ja es poden formalitzar a través de l’enllaç disponible a la web municipal www.tortosa.cat

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies