HomePolíticaAmposta modifica el POUM per a ubicar fora de la ciutat la...

Amposta modifica el POUM per a ubicar fora de la ciutat la nova seu de la Policia Local

Amposta treballa, juntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat, per a ubicar als afores de la ciutat les noves dependències de la Policia Local, que actualment estan en un immoble de lloguer i dels Agents Rurals a la comarca del Montsià. La idea és que estos equipaments estiguen ubicats darrere del supermercat Family Cash, al costat del cementiri, molt a prop de la C-12.

El nou equipament es situarà en uns terrenys de 2.500 metres quadrats, tot i que de moment encara no s’ha establert cap termini per a estes actuacions. Una part d’estos, concretament 1.500 metres quadrats, se cedirien a Interior i la resta es destinarien per a la construcció de la nova comissaria local.

Però per a ubicar allí estos espais, és necessària una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística que va quedar aprovada al Ple Ordinari de gener celebrat el passat dilluns. Així, amb estos tràmits, els terrenys, que fins ara estaven destinats a un ús residencial, es convertixen en un espai per a situar equipaments, segons l’equip de govern, sense que això supose una pèrdua patrimonial, afirmació amb la qual Junts per Amposta no estava d’acord i, per tant, va votar en contra. En el cas de Som Amposta, es va abstenir.

Segons va explicar Manel Ferré, portaveu de Junts, el principal motiu per a oposar-se ha estat la preocupació per una pèrdua d’espai patrimonial i, com a solució, va proposar emplaçar les noves construccions en altres indrets de la ciutat. “És un espai residencial amb alta edificabilitat i amb un valor patrimonial molt elevat. Es produïx una pèrdua patrimonial molt important que comptarà una minoració a l’inventari municipal. Abans s’hauria d’estudiar en més deteniment, perquè tenim temps, i intentar consensuar amb tots els partits polítics una proposta alternativa”, deia Ferré durant el ple sobre este solar en el qual es preveu construir.

En resposta, Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, va insistir que esta és la millor opció i que l’objectiu és fer créixer la ciutat en serveis. “Vostè parla de pèrdua i nosaltres parlem de guany. Guanyem equipaments, per a natros Amposta ha de créixer en serveis. Al final, hem de catalogar un espai com a equipament, a més, la normativa urbanística i la llei ho permeten i està consensuat en territori”, responia l’alcalde defensant que esta ubicació és la millor opció, ja que “està ben comunicat en la C-12 i en la ciutat”.

Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia, el Ple va aprovar també les bases reguladores de la convocatòria per adjudicar els quatre habitatges de titularitat municipal construïts al nucli antic l’any passat i destinats a l’emancipació del jovent. Este va ser un altre dels moments tensos del ple, en este cas, per la crítica que va fer el portaveu de Som Amposta, German Ciscar. Segons Ciscar, les bases es dirigixen a persones que realment no requerixen ajuda, mentre que exclouen aquells que sí que la necessiten. “A Esquerra, davant l’emergència d’habitatge se li acudeix fer quatre dúplexs per a joves de 18 a 35 anys amb un sou de gairebé 20.000 euros una persona. La pregunta que ens fem és, una persona que guanya 45.000 euros, quines grans dificultats té per accedir a un habitatge? Una senyora viuda gran, 700 euros. La filla treballa vint hores per poc més de 600. No podrien accedir al sorteig, tant pel tema de l’edat com dels ingressos”.

En este punt, Esquerra es va tornar a quedar sola, ja que cap dels dos partits de l’oposició va donar el seu suport. De nou, Tomàs va insistir en el fet que es tracta d’un projecte per a dinamitzar el barri antic i que ja es fan projectes dirigits a diferents col·lectius. “La creació dels dúplexs va més enllà de la mateixa creació d’habitatge públic. Això és un projecte que pretén embellir el nucli antic i fer una promoció atractiva per fer venir gent a la zona. Fem altres coses destinades a altres col·lectius. El projecte d’habitatge que impulsem té molts vessants, treballem en pisos d’urgència, en pisos de lloguer social, en pisos de lloguer assequible i, per primera vegada, per a gent jove”.

Preguntes i mocions

En este ple ordinari de gener es van debatre fins a sis mocions. D’entre estes destaca l’aprovació per unanimitat de moció conjunta, proposada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, per a oposar-se a la interconnexió de xarxes. També es va aprovar, entre altres, una moció de Som Amposta per a crear una unitat de drons a la Policia Local i se’n va rebutjar una altra de Junts per a millorar l’entrada al municipi pel Pont Penjant, ja que, segons Esquerra, estes mesures ja formen part del projecte de ciutat que està desenvolupant el govern local.

Finalment, el ple va acabar amb l’aprovació de dos punts entrats per urgència. Un d’ells relatiu al procés de digitalització de l’Ajuntament i l’altre a la creació del servei de turisme fluvial, que ha de possibilitar rutes turístiques amb el vaixell elèctric i la seua gestió.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies