HomeInfraestructuresAprovat el pressupost de la nova depuradora de Santa Bàrbara

Aprovat el pressupost de la nova depuradora de Santa Bàrbara

El ple del 27 de desembre del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat el pressupost per a la nova depuradora de Santa Bàrbara. “Està tot fet, només quedava aprovar el pressupost”, explicava la consellera comarcal planera, Elen Estarlich Arasa, en una entrevista a La Plana Ràdio.

Consultat per este mateix mitjà, el president de l’ens comarcal, Joan Roig Castell, confirmava que és “una de les partides més rellevants del pressupost 2023 del Consell Comarcal del Montsià” per a construir la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Santa Bàrbara, que compta amb un import de 5,8 milions d’euros.

“Ara hi ha tot un seguit de procediments tècnics, fases que s’han de parlar: primer, cal acabar de definir quin és l’estat dels terrenys on ha d’anar ubicada esta depuradora, i, a continuació, amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), cal començar a executar el projecte per a tenir-la construïda”, seguia el president comarcal, tot esperant tenir-ho enllestit enguany.

La depuradora serà de nova generació, cosa que permetrà filtrar elements que l’actual no permet, i estarà ubicada en una finca propera a l’actual, datada de l’any 1998, però allunyada del barranc per tal d’evitar episodis d’inundacions. L’ACA va adjudicar la redacció del projecte de la nova EDAR el 2008, ja que l’actual es troba sobre el límit de saturació, i l’actual alcalde, Antonio Ollés Molias, lamentava: “Hem hagut d’esperar als pressupostos de 2023 per a incloure a la partida un projecte que des de 2019 estava acabat”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies