HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catAra li toca al major Trapero

Ara li toca al major Trapero

El president del govern, Pedro Sánchez, pretén restablir la normalitat al país. Només ho pot aconseguir desjudialitzant la política catalana. La vicepresidenta anterior, Soraya Sáez de Santamaria, tenia clar que per escapçar “el nacionalismo catalán” s’havia de reprimir, empresonar i condemnar. Fos com fos s’havia d’usar la violència per combatre la rebel·lió nascuda per l’anul·lació de l’Estatut del 2006, legalment aprovat, refermat per Rajoy quan es va negar a dialogar amb el president Mas per trobar vies de solució al problema. Tres fets més lligats en una dictadura que democràcia; anul·lar l’Estatut, no acceptar el diàleg i servir-se de la justícia per arremetre contra l’emprenyada catalana. Tot plegat una llista de despropòsits que, en un país democràtic, cap de les tres solucions emprades podien posar-se en marxa. I el rei Felip VI ho va acabar d’arreglar acceptant la repressió, l’ús de la força i la “ley es la ley”, augmentant l’emprenyament. El president actual, quan li va convenir va donar suport incondicional a la repressió i a la judicialització, ara, per conveniència, diu el contrari. Però el poder judicial ja està en marxa i els cal seguir el procés per atendre el que Rajoy i Sáez de Santamaria van començar, sense entendre l’atac directe que provocaven a la democràcia espanyola, tot per “La Unidad Nacional”. Ara li toca al major Trapero!

La farsa contra la cúpula del Govern català i dels líders de la societat civil, els Jordis, que els infringiren 100 anys de presó, ara continua amb els Mossos d’Esquadra. No li poden perdonar que aquell 17 d’agost, els terroristes gihadistes foren abatuts i detinguts, paralitzant un atemptat que Europa i el món va qualificar d’actuació excel·lent i exaltant la figura de Trapero com a heroi. No havia estat la policia espanyola els que ho havien parat; foren els catalans. I encara avui, les investigacions sol·licitades pels polítics catalans per escatir la veritat dels lligams de la policia espanyola amb els terroristes  s’han paralitzat i no s’han permès des de Madrid. Tot ben sospitós! Però ara jutgen el major per terrorisme i així la repressió jurídica es podrà emprendre des del TSJ, sense passar per Barcelona, i els periòdics de la capital podran encendre més metxes i causar més mal a la democràcia que ells diuen defensar. L’important és desestabilitzar el govern de coalició, acusant-los d’afavorir els catalans. Enreda que fa fort!

Novament ens trobem davant d’una falòrnia, seguida de les anteriors. No pogueren aturar-ho amb els Jordis i amb els polítics quan els han dit clarament que hi tornaran, “ho tornarem a fer”. Quan feren marxar milers de seus d’empreses catalanes per ensorrar la nostra economia que encara creix per sobre de l’espanyola. Quan des de la premsa, els titulars encenien un i altre dia la catalanofòbia entre els espanyols i continuen encenent-ho tot. Quan condecoren personalitats europees per fer-los dir que “els problemes creats pels catalans era un afer intern d’Espanya”. Quan els poders fàctics, bancs i gran empreses mantenen que la nostra economia es destrueix. Quan inhabiliten presidents, diputats, eurodiputats davant l’estupefacció de la premsa mundial. Quan per demanar la llibertat del presos catalans i exhibir un llaç groc a la façana de la Generalitat, la JEC vol inhabilitar el president elegit pel Parlament. Quan pels continuats despropòsits del PP han exaltat l’extrema dreta que tenien amagada a les seves files i ara ha sorgit Vox, per prosseguir els camins de la dictadura passada que enalteixen. Quan han creat un clima guerracivilista per encendre els ànims dels extrems. Quan patim un dèficit fiscal amb el qual podríem construir un hospital o tres escoles cada dia, obrir noves carreteres i atendre els serveis socials.Quan… quan…

Tot plegat emmerda la política espanyola, per les seves traquimanyes a Catalunya, per no dialogar i, en canvi, amb la voluntat d’escapçar “el separatismo catalán”. Ho han enredat i ara Pedro Sánchez el responsabilitzen, quan per raons electorals i de supervivència política, fa el que ells no volen, malgrat haver-los ajudat quan estava a l’oposició i signar el 155. No els queda altre remei que exculpar el major Trapero. Li faran pagar el que voldran personatges com Lesmes, el cap de la cúpula judicial, o Pérez de los Cobos, el cap de la policia a Catalunya, seguint els mandats de la Soraya. Volen castigar l’heroi reconegut per Europa i que tingués preparat l’helicòpter per detenir el govern seguint ordres judicials. La premsa de Madrid, avui, ja té carnassa per tirar als lleons del circ romà i des de la Sexta, Farreras, xalarà falsejant dades a tort i a dret. I “Dale que dale, morena!”.

Anton Monner
Anton Monner
Cronista de Gandesa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 36

Últimes notícies

-->