HomeSocietatAragonès vol mantenir el "gruix" de les mesures anti-covid i començar el...

Aragonès vol mantenir el “gruix” de les mesures anti-covid i començar el curs amb el màxim de vacunats possible

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que és partidari de mantenir “el gruix de les mesures” per fer front a la covid-19 i que l’objectiu passa per arribar a l’inici de curs amb el màxim de persones majors de 12 anys vacunades. En el marc d’una visita a l’Hospital de Cerdanya, ha detallat que s’estan ultimant els darrers detalls sobre els protocols que es seguiran a l’àmbit escolar. Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que espera que la campanya de vaccinació torni a agafar “embranzida” ara que s’acaba el període de vacances. Sobre la decisió d’un jutjat de Barcelona que avala administrar ozó a una pacient, ha assegurat que no l’entén perquè aquesta teràpia té més riscos que beneficis.

Aragonès ha explicat que Catalunya encara pateix els efectes de la cinquena onada i que “queda molta feina per fer“. Per aquest motiu, creu que el més convenient es anar perllongant encara les restriccions actuals, tot tenint en compte que estem a les portes de l’inici del curs. De fet, està previst que la setmana que es ve es coneguin els detalls de l’organització de la tornada a l’escola. El president del Govern ha reiterat que no es pot parlar de “normalitat” perquè la pandèmia continua activa i ha conclòs: “No ens podem relaxar“. Per aquest motiu, ha tornat a fer una crida a vacunar-se com a eina, ha afegit, de protecció individual i col·lectiva.

Mentre, Argimon ha dit que tot i que les dades d’ingressos hospitalaris i el nombre de llits d’UCI ocupats per malalts amb covid-19 va a la baixa “queda molt recorregut” per fer. També ha insistit en la idea de la proximitat del començament del curs escolar i ha explicat que s’està acabant de decidir si es consideren contactes estrets als alumnes que ja tinguin la pauta completa i hagin estat amb un positiu. Així, el conseller de Salut ha detallat que “molt probablement” no hagin de fer la quarantena, com també apuntava aquest dijous el seu homòleg d’Educació, Josep González i Cambray.

Respecte a la campanya de vacunació, el conseller de Salut ha detallat que tenen molts vaccins “al congelador” i que espera que el ritme s’acceleri a partir del setembre. En aquest sentit, ha assegurat que la cinquena onada hagués tingut uns efectes “molt pitjors” si una part de la població no hagués estat immunitzada. Pel que fa a la possibilitat d’obligar als professionals sanitaris a vacunar-se, com preveu fer França, ha dit que de moment no es contempla aquesta possibilitat. Finalment, també s’estudia si les persones grans o amb patologies severes hauran de rebre una tercera dosi.

Durant la seva visita a l’Hospital de Cerdanya, on s’han reunit amb directius i professionals de l’equipament sanitari transfronterer, han destacat els reptes que implica aquest model hospitalari. Així, Argimon ha defensat la necessitat de crear “estructures” que estiguin per sobre de la legislació vigent, com ara la signatura d’un conveni on es recullin les seves “singularitats“. També ha dit que el finançament que aporta cadascuna de les parts es mantindrà i que es continuarà treballant en atraure més usuaris residents a l’Alta Cerdanya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 91

Últimes notícies