HomeSalutArgimon diu que entre tres setmanes i un mes després de retirar...

Argimon diu que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en escoles es generalitzarà a la població

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en interiors a les escoles es generalitzarà a tota la població.

En declaracions a La Xarxa, el conseller ha defensat esta retirada “gradual” i ha explicat que ho portaran al Consell Interterritorial esta setmana. En este sentit, ha confiat que podran “persuadir” la resta de comunitats i que s’acabe apostant per esta estratègia. Tot i això, ha afirmat que serà recomanable continuar portant-la en llocs de molta concentració, com el transport públic, o en el cas de persones vulnerables. També ha afirmat que s’està revisant la decisió de mantenir les quarantenes en els centres d’educació especial.

Argimon ha defensat la normalització a poc a poc de la vida diària, tot i que ha dit que s’ha de ser conscient que una setena onada pot arribar. En tot cas, ha dit que si les coses empitjoren, s’haurà de fer un pas enrere.

Pel que fa a la nova vigilància de la covid que s’hauria d’establir a partir de l’abril, ha explicat que es deixarà de comptar cas a cas, però que hi haurà un sistema de vigilància “reforçat” que permetrà conèixer una estimació de la incidència del virus, com passa ara amb la grip. També se seqüenciaran tots els casos greus que arriben a l’UCI i aleatòriament casos comunitaris –ara es fa entre un 5 i un 8% de seqüenciació de casos positius-.

Material per a Ucraïna

D’altra banda, ha explicat que han enviat una llista al govern espanyol sobre el material d’ajuda que Catalunya pot enviar a Ucraïna, com desfibril·ladors, respiradors i llits articulats. El conseller ha dit que també hi ha disponibilitat d’atendre ferits si fos necessari.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 21

Últimes notícies