HomeEconomiaAscó destinarà 150.000 € en ajuts a autònoms i petites empreses afectats...

Ascó destinarà 150.000 € en ajuts a autònoms i petites empreses afectats per la crisi de la Covid-19

ASCÓ // La crisi sanitària de la COVID-19 ha impactat de forma directa un alt percentatge de l’estructura empresarial del municipi. L’objectiu principal d’aquest Ajuntament és donar suport al teixit econòmic i productiu del poble d’Ascó. Per aquesta raó, veiem necessari presentar una línia d’ajuts a autònoms, microempreses i petites empreses de fins a 15 treballadors.

Dirigit a totes les empreses locals que hagin vist una reducció del 5% en la seva facturació

Aquest ajut va dirigit a autònoms, microempreses i petites empreses que hagin vist reduïda la seva facturació un 5% o més a conseqüència dels efectes de la crisi sanitària.

D’aquesta manera, s’ataca directament a la reducció d’ingressos. La quantitat de l’ajut es calcula en funció de l’impacte sofert per l’empresa pel que fa als seus ingressos i el nombre de treballadors que s’hagin mantingut contractats.

L’ajut en si està format per una quantitat fixa, marcada per un barem de reducció d’ingressos. A més, s’hi poden sumar quantitats variables segons el nombre de treballadors que s’hagin mantingut actius durant tot l’estat d’alarma i un ajut al cost de lloguer del local de negoci. També s’estableix un import fix addicional a totes aquelles empreses que s’hagin vist en l’obligació d’aturar l’activitat durant l’estat d’alarma un mínim de dues setmanes.

Les empreses del poble són una font d’ocupació, autoocupació i riquesa

El teixit empresarial del nostre poble és molt important. No és solament una font de generació de riquesa, sinó també d’ocupació i autoocupació dels mateixos emprenedors. Per això, s’ha volgut abordar de forma immediata les actuacions necessàries per pal·liar el dany causat per la pandèmia.

Uns ajuts que recullen les necessitats de les nostres empreses

Durant el període d’estat d’alarma, l’Ajuntament va estar donant suport a totes les empreses que ho requerien. A més, es va aprofitar per enquestar i analitzar les seves necessitats. Per això, aquests ajuts arriben després de recollir les seves inquietuds i necessitats. Així, pretenem fomentar i mantenir l’ocupació del poble d’Ascó, i aportar el nostre granet de sorra amb aquest ajut que es complementa amb els diversos ajuts que es reben des d’altres organismes.

Si cal, aquesta ajuda no s’acaba aquí

Aquests ajuts, que es van aprovar per unanimitat al ple extraordinari de la corporació celebrat el dia 13 d’agost de 2020, sempre estaran a favor de la realitat de les empreses. Aquesta primera ajuda fa referència al primer estat d’alarma. La regidora de Promoció Econòmica, Carolina Baiges va manifestar: “S’espera que no faci falta, però si la situació canviés, l’Ajuntament estarà a l’altura de les necessitats, i aquests ajuts es canviaran i s’adaptaran”.

Reestructurem el pressupost perquè la població no deixi de gaudir-ne

Aquests ajuts són una iniciativa de l’Ajuntament de reubicar aquella part del pressupost que no s’ha utilitzat a causa de la situació de crisi sanitària, que se suma, per exemple, a l’anàlisi de l’estat immunitari del virus SARS-CoV-2.

Els diners que fins ara no s’havien gastat s’han destinat en iniciatives com aquesta que tenen un efecte directe en la població. Aquesta ajuda pel teixit comercial se suma a les que ja hi havia, com la del Foment del Comerç, en la qual aquest any l’Ajuntament hi ha destinat 620.000€ del pressupost municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 72

Últimes notícies

-->