HomeSocietatAugmenten un 20% les visites al Poble Vell de Corbera d’Ebre durant...

Augmenten un 20% les visites al Poble Vell de Corbera d’Ebre durant el mes d’agost

Les visites als espais de la Batalla de l’Ebre han augmentat durant este estiu. Les afectacions de la Covid-19 han provocat que els viatges a altres països europeus passessen a un segon terme este estiu i que destinacions de proximitat guanyessen en interès. Actius com el Poble Vell de Corbera d’Ebre han augmentat un 20% el nombre de visites durant el mes d’agost respecte del mateix mes de l’any passat.

Segons el president de l’Associació Poble Vell, de Corbera d’Ebre, durant este mes d’agost, han augmentat les visites a l’Església Vella de Sante Pere, prop d’un 20%. Concretament, fins al 25 d’agost havien visitat l’espai unes 1.412 persones, a falta de comptabilitzar la darrera setmana del mes. Això suposa ja un increment respecte tot el mes d’agost del 2019, quan se’n van registrar 1392 durant tot el mes. A falta de comptabilitzar esta darrera setmana, des de l’entitat calculen que l’increment respecte de l’any passat es pot situar en un 20% més de visitants. Estes xifres, però, corresponen només a les visites que s’han dut a terme a l’interior de l’església, ja que és l’únic espai de pagament i que permet comptabilitzar les visites, mentre que l’entrada a la resta del Poble Vell és gratuïta i no hi ha control d’accés.

A banda del Poble Vell, també ha crescut la visita a d’altres espais de la Batalla de l’Ebre. Andreu Caralt, responsable de l’empresa de rutes turístiques de memòria Terra Enllà, ha assegurat en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre que “l’agost ha estat bo a les Terres de l’Ebre”, després d’uns mesos amb una davalla important i la supressió de pràcticament totes les visites d’escolars i universitaris. Les afectacions de la pandèmia han fet créixer l’interès pel turisme d’interior a Catalunya i, també, als espais de memòria. “Bona part dels visitants són famílies que tenien pensat viatjar a qualsevol altre punt d’Europa però que finalment ho han suspès per la Covid i han acabat optant per turisme interior”, subratlla Caralt. Tot i l’augment, reconeix també que “algunes reserves s’acaben suspenent” perquè algun dels visitants ha hagut de confinar-se de forma preventiva.

El perfil de visites als espais de memòria sol ser, segons Caralt, el de “famílies d’altres punts de Catalunya, sobretot de la zona de Barcelona i Girona, i també vingudes d’alguns punts d’Aragó i el nord del País Valencià”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies