HomeSense categoriaAvancen, les obres de la nova plaça al davant de la catedral...

Avancen, les obres de la nova plaça al davant de la catedral que permetrà fer un recorregut per la història de la ciutat de Tortosa

L’execució de la nova plaça situada al davant de la catedral segueix avançant després que els treballs es posessen en marxa al final del desembre.

Avui, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director de l’obra i responsable del projecte, Josep Camps, han visitat l’estat d’execució de la que és una de les actuacions més destacades al conjunt del nucli històric. Així ho ha remarcat l’alcaldessa, que ha assenyalat la transformació que suposarà aquesta actuació: “fer aquesta plaça, al que és el rovell del centre de Tortosa, és la cirereta del pastís de les actuacions de millora que hem fet i seguim fent per millorar els barris històrics”, ha dit. El fet que l’obra faça accessibles les importants restes arqueològiques que van aparèixer al subsòl, entre els quals, un tram de la muralla romana del segle IV, permetrà que tant la ciutadania de Tortosa com els visitants puguen conèixer la traça històrica de la ciutat al llarg de gairebé 2.000 anys: “aquí es resumeix la història de la ciutat, des de la part romana, la ciutat àrab o la medieval. Això ens permet descobrir bona part de la nostra història que fins ara no teníem al descobert”, ha refermat Roigé.

Per la seua banda, l’arquitecte Josep Camps ha explicat que els treballs parteixen de tres objectius principals: resoldre l’encaix de l’espai situat entre el temple i el riu; integrar-lo en l’entorn donant continuïtat a l’actuació que es va fer a la plaça de l’Absis, i a la vegada, permetent la museïtzació de les restes arqueològiques. En aquest sentit, ara mateix està en marxa la fase “més laboriosa, la de traure l’entrellat del terreny, per poder situar els fonaments de l’estructura”. Una tasca que conviu amb el treball arqueològic per tal de preservar les restes. Posteriorment s’aixecarà l’estructura de la plaça i, finalment, s’adequarà la part museística. L’alcaldessa de Tortosa ha assenyalat que la complexitat de tota l’operació determinarà el temps de l’execució, i ha confiat que puga quedar enllestida a l’estiu.

El projecte té un pressupost d’1,9 milions d’euros i és obra del gabinet Arquitecturia, de Josep Camps i Olga Felip, responsables d’altres actuacions a la ciutat com el Centre Cívic de Ferreries, la urbanització de la plaça de l’Absis o el nou Palau de Justícia, que entrarà en servei en poques setmanes, també al centre històric.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 59

Últimes notícies