HomeSense categoriaBalfegó admet que les tonyines aparegudes mortes arran del temporal haurien escapat...

Balfegó admet que les tonyines aparegudes mortes arran del temporal haurien escapat de les seves gàbies d’engreix

 L’empresa tonyinaire Balfegó ha admès, per primer cop, que les tonyines aparegudes mortes al mar i a la costa arran del temporal de la setmana passada haurien escapat vives de les seves gàbies pel fort onatge. De moment, ha assegurat l’empresa en un comunicat, encara no s’han pogut comptabilitzar “de forma precisa” el nombre d’exemplars perduts per “l’escassa visibilitat sota l’aigua”. La setmana passada, Balfegó va emetre un primer comunicat assegurant que no havien patit grans desperfectes a les seves instal·lacions per la llevantada. Ara, però, matisen aquest extrem i apunten que tot indica que “hi haurà pèrdues importants”, especialment de peix, “molt més greus de les previstes inicialment”.

Segons els primers càlculs de l’empresa i els exemplars trobats a la costa, el nombre de tonyines mortes “no és molt elevat,” atès que “la majoria van escapar vives per la part superior de les instal·lacions pel fort onatge provocat per la borrasca”. En aquest sentit, preveu disposar de xifres aproximades sobre el volum de les pèrdues en el termini d’una setmana, un cop les condicions de visibilitat millorin i els bussos puguin constatar el volum de peix existent a les gàbies i el seu estat.

Aquest dilluns, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va anunciar que havien requerit informació a Balfegó per determinar l’origen de les tonyines mortes. El Departament preveu contactar amb el Ministeri d’Agricultura per facilitar que la retirada dels exemplars morts o ferits no suposi problemes sanitaris ni sancions als pescadors i va fer una crida als particulars a no recollir ni consumir peix mort trobat a la costa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 92

Últimes notícies