HomeTurismeBenifallet estrena la tirolina més llarga de Catalunya

Benifallet estrena la tirolina més llarga de Catalunya

Fins ara, la tirolina més llarga de Catalunya es trobava al bosc del Bac d’Estiula de Campdevànol, al Ripollès (Girona), amb un recorregut de 270 metres, que es recorrien en uns 30 segons. Però la nova tirolina de Beniemocions, a Benifallet, li ha passat al davant amb una tirolina de 350 metres de llargada. Després de rebre la certificació pertinent, i amb l’estrena, este cap de setmana, espera ser un pol d’atracció per al seu Parc d’Aventura i per al municipi. El parc ja disposava de tres tirolines, de 25, 50 i 150 metres, i era esta la segona més llarga de Catalunya,. Van decidir apostar per la de 350 metres de llargada i que superés la de Campdevànol. La tirolina de Benifallet té un punt de sortida enmig d’una pineda, i en el seu recorregut s’obre a la vall, propera a les Coves Meravelles, en un desnivell que va des dels més de quaranta metres, a la sortida, fins als tres metres, a l’arribada, que poden convertir-se en uns 80 o 90 km/h de velocitat.

Projecte més ambiciós

El podi està renyit, i depèn de la modalitat, però la tirolina de Fuentespalda, al Matarranya, es considera la més llarga d’Espanya, amb 1980 metres de recorregut, gairebé dos quilòmetres, i 200 metres de desnivell que es recorren en uns dos minuts.

Tot i que queda lluny dels 350 metres de l’acabada d’estrenar, des de Beniemocions no descarten, en un futur, construir una tirolina similar, ja que tenen l’espai, però primer volen comprovar l’èxit del nou projecte per a decidir emprendre este projecte més ambiciós.

Natura i sostenibilitat

Beniemocions té molt en compte l’espai natural i el seu Parc d’Aventura està integrat dins del bosc, de forma que a penes es veu des de l’exterior, i no fa gaire impacte en el medi ambient. Això atrau tant el públic de proximitat, incloent-hi molts grups escolars, provinents de llocs tan distants com Mallorca o Madrid, com el públic internacional, amb visites de França o Anglaterra, entre d’altres, que omplen Setmana Santa, depenent el temps i, especialment, a l’estiu. Tot això, amb l’atracció de les moltes activitats, més enllà de les tirolines, com són piragüisme, ciclisme i rutes amb Segway, l’únic lloc de la província de Tarragona que n’oferix.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 58

Últimes notícies