HomeSense categoriaBenifallet negocia amb el Bisbat per a continuar gaudint de l’antic convent

Benifallet negocia amb el Bisbat per a continuar gaudint de l’antic convent

L’Ajuntament de Benifallet i el Bisbat de Tortosa estan oficialment en negociacions perquè el poble puga continuar fent ús de l’edifici de l’antic convent, on fa més de 80 anys que no hi ha monges i on ara hi ha les seus de diferents entitats, el casal, l’oficina de correus i, sobretot, el consultori mèdic.  En altres èpoques també s’hi va ubicar l’escola o la biblioteca.

El Bisbat, propietari de l’immoble, ha posat l’edifici a la venda després d’una cessió de 29 anys al municipi, en no entendre’s amb el consistori en una primera negociació. L’Ajuntament apel·la a la sensibilitat de la institució eclesiàstica i reclama que el poble puga continuar gaudint de tot el que era l’antic convent, o si més no una pròrroga de la cessió per a poder fer quan toque el relleu a un nou consultori, projectat pel Departament de Salut i que hauria de construir-se enguany amb càrrec al pressupost de la Generalitat, encallat políticament. En qualsevol cas, tant fonts municipals com del Bisbat insistixen que estan parlant “per a arribar a un acord”, però sense desvelar les variables de les negociacions: si l’Ajuntament podria arribar a comprar l’edifici o es podria fixar algun tipus de lloguer o quines alternatives hi ha exactament sobre la taula. 

 

Per 425.000 euros

El cas és que l’edifici, de més de 1.400 metres quadrats, està a la venda per 425.000 euros a través del portal Fotocasa, on l’oferta de venda descriu que “este bonic convent s’ubica al centre de la població, amb façana a tres carrers, amb planta baixa, primera planta i golfes amb diferents dependències”. L’edifici data del s. XVIII i té “múltiples possibilitats per a desenvolupar qualsevol tipus d’activitat”, afegix l’entrada. 

Actualment el casal, on es fan balls i tot tipus d’actes, té el servei de bar tancat, però es considera igualment un espai molt important per a la vida social del poble. Respecte al consultori municipal, el Departament de Salut ha mirat d’intercedir entre el consistori i el Bisbat. “Salut sempre ha estat al nostre costat i ens ha acompanyat a les reunions amb el Bisbat”, sostenen fonts de l’equip de govern local. 

En declaracions a TV3, diversos veïns van transmetre la seua preocupació per la controvèrsia. “És com si et fan fora de casa”, expressava un representant d’una de les entitats que hi tenen seu: Fent Sendera, organitzadora de la Cursa del Pastisset, l’Associació de Dones Meravelles, els caçadors o els grallers. “L’edifici l’ha arreglat el poble; jo hi vaig treballar de jove, a la teulada”, comentava un home.

L’Ajuntament ha sostingut fins ara que no té capacitat d’adquirir l’edifici. En la mateixa peça audiovisual, fixava la seua petició de mínims al Bisbat l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret (PSC): “Apel·lo al bisbe, perquè dixe de banda la part econòmica i se centre en la part humanística, perquè ni Benifallet ni cap poble es poden quedar sense un servei primordial com és el consultori mèdic”. 

El Bisbat també havia posat a la venda la casa del capellà, propera a  l’antic convent, però segons els veïns ja ha retirat el cartell i en els darrers dies hi ha hagut al voltant de l’immoble moviments que fan pensar que ja hauria estat venuda. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies