HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre tramita 590.000 euros en ajuts a...

El Consell Comarcal del Baix Ebre tramita 590.000 euros en ajuts a famílies en risc d’exclusió residencial durant el 2018

L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Baix Ebre va gestionar durant el 2018 un total de 590.000 euros en concepte d’ajuts a famílies de la comarca en risc d’exclusió residencial per garantir el seu dret a l’habitatge.

El servei de borsa d’habitatge, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Ebre, va incrementar l’any passat en un 21,29% els expedients d’ajuts al lloguer als municipis de la comarca (a excepció del de Tortosa, que disposa de borsa pròpia). L‘Oficina Comarcal d’Habitatge va atendre durant aquest període 3.980 visites o consultes, ja fos presencialment, per telèfon o per via telemàtica.

El vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre i responsable de l’àrea d’Actuació sobre el territori, Joan Pere Gómez Comes, ha destacat que aquestes dades “constaten el bon funcionament de l’Oficina Comarcal d’Habitatge en la prestació d’uns serveis a la ciutadania encomanats per la Generalitat a través del conveni de col·laboració amb l’Agència d’habitatge de Catalunya”.

De les 507 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 105 van ser renovacions i 402 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2018. Dels 507 expedients presentats, sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 437 van comptar amb resolució favorable (86,2%). De mitjana, l’ajuda mensual per a les famílies va ser de 119,02 euros.

Pel que fa a la distribució per municipis, Roquetes amb 142 resolucions favorables, va ser la població del Baix Ebre que més ajuts va rebre, seguida de l’Ametlla de Mar (97), Deltebre (91), l’Aldea (55), l’Ampolla (34), el Perelló (31), Camarles (24), Xerta (11), Aldover (8), Tivenys (8), Alfara de Carles (4) i Benifallet (2).

Durant el 2018 també es van presentar a l’Oficina Comarcal vuit sol·licituds de prestacions d’urgència especial per tal de no perdre l’habitatge,sigui per quotes de lloguer o per quotes d’hipoteca, de les quals quatre van ser favorables, una desfavorable i les altres tres estan pendents de documentació.

També en la línia d’adaptar-se a la realitat social i econòmica, des de 2014, el Consell Comarcal ofereix l’Ofideute, un servei d’intermediació voluntària entre deutors hipotecaris i les respectives entitats financeres amb l’objectiu d’arribar a un acord i evitar els desnonaments. 

L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Baix Ebre gestiona diversos serveis competència de la Generalitat de Catalunya gràcies a un conveni signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que es renova anualment.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 91

Últimes notícies