HomeSocietatBenissanet Nadal 2022 acull ‘Expotour itinerant’, l'exposició de macrodiorames més gran d’Europa

Benissanet Nadal 2022 acull ‘Expotour itinerant’, l’exposició de macrodiorames més gran d’Europa

Des del 3 de desembre de 2022 i fins al 8 de gener de 2023 se celebrarà una nova edició de Benissanet Nadal, que enguany vindrà amb una novetat molt especial i única, i és que es presentarà en primícia mundial Expotour Itinerant, l’exposició de macrodiorames més gran d’Europa, a càrrec de l’artista Ramon Colomer, que es podrà contemplar a la sala Renaixença de Benissanet de forma gratuïta.

Han estat més de 5 anys els que l’artista, Ramon Colomer, ha dedicat a crear, dissenyar, treballar i polir esta obra, en què mostra l’art dels diorames amb impressionants rèpliques de les 7 meravelles del món antic.

Durant l’exposició, que es realitzarà per Nadal a Benissanet i que durarà més d’un mes, es podran veure 4 de les 7 grans meravelles i 9 del 14 macrodiagrames que formen l’exposició completa. El seu artista, Ramon Colomer, que compta amb més de 35 anys d’experiència en este sector, és un especialista a dissenyar i fabricar grans diorames i creacions amb multitud d’efectes especials.

Li agrada experimentar, crear i treballar en totes les arts, tant en les antigues com en les més modernes, sempre aportant el seu toc de professionalitat i mestria. “Colomer és un artista inconformista, que sempre vol evolucionar i millorar les seues tècniques per a obtindre resultats innovadors i espectaculars. És una persona que té molta imaginació i iniciativa i, a més a més, experimenta amb moltes tècniques, ja que la seua gran passió són els reptes”, destaca la pàgina web de l’artista Colomer.

L’any 2013 va construir el seu primer macrodiorama amb efectes especials a Vinebre, on va voler repetir, l’any següent, amb una altra obra innovadora. Des de llavors, s’ha encarregat de voltar per totes les ciutats d’Europa amb la seua exposició, que ha de ser transportada amb 6 tràilers i que compta amb un temps de muntatge i desmuntatge inferior a 5 dies.

La parada que farà l’Expotour itinerant a Benissanet serà l’última oportunitat que tindrà el públic per a poder veure-la, ja que després l’exposició començarà la seua ruta per la resta de ciutats i països del món, perquè, d’esta forma, tothom puga conèixer les obres de Ramon Colomer i gaudir de tots els macrodiorames que configuren les 7 meravelles del món, com la Gran Piràmide de Kheops, que es troba situada a Egipte; els jardins flotants de Babilònia, a Irak; l’estàtua de Zeus, que es troba ubicada a Grècia, juntament amb el Colós de Rodes; el temple d’Artemisa, que es torba situat a Turquia, on també es pot trobar el Mausoleu d’Halicarnàs; i, finalment, el Far d’Alexandria, a Egipte.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i estarà oberta tots els dies, des del 3 fins a l’11 de desembre; i del 17 de desembre al 8 de gener estarà disponible en cap de setmana i festius en horari d’11 h a 13 h i de 17 h a 20 h a la Sala Renaixença, situada al carrer Antoni Gaudí de Benissanet. Per a concertar visites, o per a més informació, cal escriure a benissanetnadal2022@gmail.com

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies