HomeEsportsBenjamí Prades aconsegueix el primer triomf com a cap de files del...

Benjamí Prades aconsegueix el primer triomf com a cap de files del Vigo-Rias Baixas

ESPORTS // Benjamí Prades va inaugurar el caseller d’èxits com a líder del Vigo-Rias Baixas, amb la victòria en la 45a Ronda Ciclista al Maestrat, que es tornava a disputar després de quatre anys, contant a més amb una participació d’alt nivell, al celebrar-se un dia després del Memorial Momparler de la Copa d’Espanya i molts dels ciclistes van estar presents també a Benicarló.

La prova amb l’inconvenient afegit de la calor, va comptar amb un exigent recorregut de 172 quilòmetres, amb inici i arribada a Benicarló, quatre ports puntuables, l’alt de Cervera (3a categoria-km 15,4), dos ports de primera categoria com l’alt de la Bandereta (km 66,5) i La Serratella (km 102,5 i l’alt d’El Socors (3a categoria-km 162,5, amb les metes volants de Càlig (km 8) i de Sant Mateu (km 133) i els esprints especials d’Albocàsser (km 52) i de Traiguera (km 146,5)) Prades va aprofitar la feina de desgast que anteriorment havia realitzat el seu company Ander del Castaño, filtrant-se en una escapada, i va marxar al tram final al costat d’altres quatre corredors.

El guanyador es va decidir a l’esprint entre els cinc fugats, que es van presentar a la recta de meta amb 11 segons d’avantatge sobre els seus perseguidors. Prades es va mostrar com el més ràpid del quintet i va aixecar els braços per davant de José María Martín (Valverde Team) i Alejandro Franco (Caixa Rural), que el van escoltar en el segon i en el tercer esglaó de podi, respectivament, amb un temps de 4:19’23”.