HomeEconomiaCaixaBank finança als regants la posada en marxa de la xarxa de...

CaixaBank finança als regants la posada en marxa de la xarxa de Regadiu del Xerta-Sènia

CaixaBank ha finançat la Comunitat de Regants per efectuar la licitació del projecte de la zona 1 del Regadiu Xerta Sènia. Suposarà la posada en servei i posterior manteniment de la captació, de la impulsió del canal executat, i del bombament del sector 1 i afecta els termes municipals d’Aldover, Tortosa i Xerta, amb una transformació en regadiu per este sector de fins a 139,12 ha. A la zona regable pel canal que abasta les comarques del Baix Ebre i Montsià, predomina el conreu d’olivera, cítrics i ametllers que amb el reg tindran produccions més rentables, més estables i de més qualitat, i que permetran la diversificació i transformació de les explotacions.

La Comunitat General de Regants del Xerta-Sènia va ser creada l’any 1988 i està formada per més de 1.900 explotacions. El canal principal es va construir als anys 70, però la infraestructura va quedar aturada. Pel que fa als elements primaris de la xarxa de regadius, les obres ja realitzades suposen una despesa executada de més de 90 milions d’euros.

Josep Lluis Gimeno, president de la Comunitat General del Canal Xerta Sènia, ha destacat que esta inversió amplia les zones regables d’ambdues comarques i obre noves perspectives de creixement per a les Terres de l’Ebre. Gimeno ha subratllat que “el reg ens portarà unes produccions més sostenibles en tots els àmbits, econòmic, social i mediambiental que és vital per la continuïtat de l’activitat i manteniment de les explotacions i població de la zona”.

Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, s’ha mostrat satisfet de la força i posició de lideratge del Regadiu Xerta Sènia en la transformació del sector, i que CaixaBank siga el seu partner financer. Masana ha recordat que “des d’AgroBank acompanyem als nostres clients en la innovació, digitalització i sostenibilitat els seus negocis”.

Així mateix, posen a disposició d’una línia de finançament pels regants per finançar de forma avantatjosa la transformació de les seues finques, amb un producte dissenyat especialment per adaptar-se a les seues necessitats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 42

Últimes notícies