HomeEconomiaCaixaBank llança la primera targeta de crèdit a Espanya feta amb plàstic...

CaixaBank llança la primera targeta de crèdit a Espanya feta amb plàstic 100% reciclat

CATALUNYA // CaixaBank posa a disposició dels seus clients la primera targeta que es comercialitza a Espanya fabricada amb material 100% reciclat a través del seu producte Visa &Pay. El suport material d’aquesta targeta, que els clients interessats poden sol·licitar ja tant en oficines com a través del canal online www.caixabank.es, procedeix íntegrament de PVC reciclat a partir de fonts com deixalles de la indústria de la construcció, reciclatge de bosses de plàstic o residus d’altres targetes, entre altres.

La comercialització de la Visa &Pay de plàstic reciclat és un pas més per a la implantació de materials reciclats en tota la gamma de targetes de CaixaBank, que suposaria la substitució aproximada de més de 18 milions de plàstics actualment existents en el mercat.

L’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar és pionera a Espanya en la introducció de materials reciclats per a productes financers. Ja l’any 2019, tota la gamma de targetes regal de l’entitat (unes 150.000 unitats a l’any) va passar a estar fabricada per un material biodegradable (àcid poliláctic, procedent del midó de blat de moro), per a afavorir el seu reciclatge i la seva eliminació sense residus al final de la seva vida útil (màxim de dos anys, en tractar-se de targetes regal).

CaixaBank preveu comercialitzar 10.000 unitats d’aquesta targeta durant el 2020. La nova Visa & Pay de plàstic reciclat està dissenyada per ser utilitzada com la targeta habitual dels clients.

Una targeta pensada per a respectar el medi ambient

Des del punt de vista dels serveis financers que aporta aquest nou producte, cal destacar que la Visa &Pay de plàstic reciclat és tècnicament una targeta de crèdit Visa &Pay, tot i que incorpora innovacions respecte als estàndards habituals, com la possibilitat d’estalviar amb cada compra una quantitat per arrodoniment que finalment i, si es desitja, es podrà donar a una ONG mediambiental.

A més, CaixaBank està compromesa amb la compensació de la petjada de carboni i per això, amb aquesta campanya, l’entitat finançarà la plantació d’un arbre per cada nova targeta.

Aliances i iniciatives per a la sostenibilitat del planeta

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en mitigar els efectes del canvi climàtic. L’organització CDP ha inclòs a CaixaBank, per sisè any consecutiu, en l’índex d’empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

El febrer de 2019, l’entitat va fer pública una Declaració sobre Canvi Climàtic, una proposta amb cinc línies d’actuació que inclou compromisos relacionats amb la descarbonització: finançar les solucions al canvi climàtic; gestionar els riscos derivats del canvi climàtic; minimitzar i compensar la petjada de carboni; col·laborar amb altres organitzacions per a l’avanç conjunt; i informar dels nostres progressos de manera transparent.

Per a això, CaixaBank potència la digitalització del seu conjunt de targetes, finança projectes d’energies renovables (2.453 milions d’euros el 2019), projectes lligats a la millora en índexs de sostenibilitat o indicadors ambientals (919 milions d’euros) i préstecs verds (1.546 milions de dòlars el 2019). L’entitat financera també compta amb diverses línies d’ecoPréstecs i ecoMicropréstecs (10,2 milions d’euros en EconFinançament el 2019).

Al mateix temps, CaixaBank participa en el mercat de bons verds per a la inversió sostenible. En el rànquing mundial de Bloomberg, CaixaBank ocupa la 13a posició en finançament de préstecs verds sindicats per volum.

Així mateix, l’entitat realitza una cuidada gestió dels riscos ambientals, per evitar, minimitzar, mitigar i remeiar en la mesura del possible els riscos potencials per a l’entorn o la comunitat. En aquest sentit, el Consell d’Administració de CaixaBank va aprovar, també el febrer del 2019, una Política de Gestió de Risc Mediambiental en la qual s’estableixen exclusions per a sectors amb potencials impactes negatius en el medi ambient.

CaixaBank té en marxa una política activa de reducció d’emissions, que ha aconseguit reduir en un 80% des del 2009. A més, l’entitat contracta energia elèctrica provinent gairebé íntegrament de fonts renovables i és l’única a Espanya que compensa el 100% de totes les seves emissions calculades, incloses les emissions indirectes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies

-->