HomeFestesCamarles dedicarà una fira al món del xocolate

Camarles dedicarà una fira al món del xocolate

Camarles celebrarà al mes d’octubre una fira dedicada al xocolate, una de les poques que es fan a tot Catalunya, ja que actualment només se’n celebren a Agramunt, Berga i Sant Gregori. Serà una fira on diferents pastisseries i productors de xocolate podran exposar i vendre els seus productes i també hi haurà xerrades, demostracions en directe i tallers al voltant del món del xocolate.

Per què una fira del xocolate a Camarles? El perquè d’una fira de xocolate a Camarles cal buscar-lo, en primer lloc, en la pastisseria Germans Marín, ja que és una de les grans productores de xocolate a l’engròs de Catalunya i té la seu a Camarles. En segon lloc, cal destacar també un nom propi, el de Paula Rue, una jove estudiant de Camarles que s’ha endut recentment el quart premi en el concurs de joves promeses Generació Belcolade, que cercava el millor xocolater júnior de l’estat.

Segons ha explicat el regidor de Fires, Sergi Curto, el nou govern municipal de Camarles ha estat treballant per a instaurar al municipi una fira de referència al territori i, en conèixer la classificació de Paula Rue per a la final de la Generació Belcolade hi va veure la possibilitat, juntament amb Germans Marín, de dedicar una fira a este producte. “Tenim una jove promesa que ha arribat a la final d’un concurs de xocolaters i una empresa que pot cobrir tot el poble de xocolate. Ho tenim tot i, a més, quasi no hi ha fires sobre el xocolate a Catalunya”, ha explicat Curto a Delta.Cat.

El pastisser Marín Navarro, propietari de Germans Marín, ha explicat que “Camarles ja és conegut com el poble del xocolate, fa 35 anys que ens hi dediquem, i tenim molt bona clientela dins del sector professional de la pastisseria”. De fet, Navarro s’ha mostrat convençut que la fira tindrà molt bona acollida, “crec que molta gent s’aproparà a la fira interessada pel xocolate i tot el seu món. A més, és una bona ocasió per a posar Camarles al mapa, ja que de fires de xocolate no n’hi ha pràcticament”.

Esta nova fira del xocolate se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’octubre a Camarles. Hi ha previst instal·lar una carpa de gran format amb espai per a estands i un escenari per a demostracions i xerrades sobre el món del xocolate. Una de les protagonistes serà Paula Rue, que s’ha proclamat la quarta millor jove xocolatera de l’estat en el marc del concurs de la Generació Belcolade. L’Ajuntament de Camarles presentarà més endavant el programa d’esta primera fira del xocolate.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies