HomeEducacióCambray destaca que tots els nous alumnes de formació professional han pogut...

Cambray destaca que tots els nous alumnes de formació professional han pogut cursar els estudis que volien

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha destacat que l’ampliada oferta de Formació Professional ha permès, “per primer cop”, que el 98% dels alumnes que han acabat l’ESO puguen estudiar el cicle que han triat. El conseller ha assenyalat que encara hi ha més de vint mil places lliures després que més de sis mil ja s’hagen ocupat en el primer període de matrícula.

Cambray ha inaugurat, juntament amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, l’inici del curs a les Escoles Agràries de Catalunya. Ho han fet des del centre de Gandesa on enguany s’estrena la reivindicada formació superior en vitivinicultura. Jordà ha animat als alumnes trencar els estigmes i els perjudicis sobre l’ofici de pagès.

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha defensat que com amb la situació del català, cal reconèixer “que una situació es pot millorar com a pas previ per fer-ho”, i que cal afrontar els canvis encara que no siguen “fàcils, ràpids o no agraden a tothom”. “Cal confiar que ens en sortirem per a sortir-nos-en”, ha defensat. “Qui no vulga reptes, canvis, que no es dedique al món de l’educació perquè sempre ho podem fer millor”, ha afegit.

El conseller d’Educació ha fet esta petició en la inauguració del curs de les Escoles Agràries de Catalunya que s’ha celebrat al centre de Gandesa, on estrenen un cicle superior el vitivinicultura, un increment d’oferta que ha de permetre “tenir més estudiants”. “Això és necessari però no suficient i hem d’acompanyar els joves i buscar la passió i el voler fer les coses millor a través d’educar-nos i aprendre”, ha dit González Cambray.

En este sentit, la consellera Teresa Jordà també ha animat als alumnes ha trencat amb l’estigma de l’ofici agrícola i ramader perquè “darrere de l’esforç i el sacrifici” també hi ha “vocació, passió i estima per al terra”. “Són qui produeixen els millors aliments del món i cal el suport de l’administració per sortir a fora i seduir. Ho aconseguirem”, ha dit la consellera.

En l’acte del centre terraltí també s’ha fet un reconeixement a les empreses Herència Altés, Edetària i SAT La Botera, liderades per exalumnes de l’Escola Agrària de Gandesa.

Places vacants

González Cambray ha desmentit que no hi haja places vacants per cursar Formació Professional a Catalunya i ha concretat que encara queden més de vint mil places lliures. “Esta és la legislatura de la Formació Professional”, ha insistit. Segon el conseller “l’espectacular” creixement de l’oferta ha garantit que el 98% dels alumnes de 4t d’ESO hagen pogut cursar el cicle que han triat. “I continuarem millorant el procediment perquè siga més fàcil per a les famílies”.

Com passa a les escoles agràries, el conseller d’Educació ha recordat que hi ha moltes places vacants en estudis de Formació Professional on els alumnes surten amb feina i s’ha emplaçat amb el departament d’Alimentació a guiar i orientar els joves perquè no perden oportunitats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies