HomeEducacióCambray diu que hi ha monitors suficients per a les tardes i...

Cambray diu que hi ha monitors suficients per a les tardes i garanteix que es resoldran les incidències que es detectin

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que hi ha monitors suficients per atendre els alumnes que es quedin en el lleure de tardes al setembre i ha afegit que si es detecten incidències s’aniran resolent. Des de l’escola bressol El Patufet de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), ha dit que s’ha fet previsió perquè es puguin quedar “la majoria” d’alumnes però que les xifres reals se sabran a partir d’avui. Ha explicat que en els darrers dies s’ha detectat alguna incidència i s’han anat resolent perquè aquest dilluns el curs comenci sense problemes. Cambray i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han donat el tret de sortida al curs escolar posant en valor la gratuïtat del P2 i l’acord amb els sindicats.

Aragonès i Cambray han visitat la llar d’infants municipal, que enguany posen a la pràctica la gratuïtat per a les famílies del P2. Aquesta és una de les novetats que han destacat tant el conseller com el president. Aragonès, a més, ha reiterat la voluntat del Govern de treballar per la gratuïtat de tota l’etapa 0-3 aquesta legislatura i apostar per la universalització.

Un altra de les novetats destacada és l’avançament del curs escolar, una setmana abans del que és habitual. Com a conseqüència d’això, els centres faran jornada intensiva al setembre i s’oferirà una hora de lleure gratuïtat a les tardes. En els darrers dies sindicats, famílies i alguns centres han alertat que no hi ha monitors suficients.

Aquet lleure gratuïtat s’ha finançat amb 12 MEUR, 8 MEUR per a l’escola pública i 4 MEUR per a la concertada. Davant d’això, Cambray ha insistit que s’ha treballat perquè sí que n’hi hagi i que, en tot cas, s’aniran resolent les incidències concretes que es puguin donar.

Aquet lleure gratuïtat s’ha finançat amb 12 MEUR, 8 MEUR per a l’escola pública i 4 MEUR per a la concertada.

Sobre l’avançament del calendari, el conseller ha afegit que a partir d’avui i especialment a l’octubre s’avaluarà com ha anat tot plegat per tal de prendre les decisions que siguin oportunes. Ha insistit que en aquesta avaluació es tindran en compte totes les veus, des dels docents fins als alumnes.

“Remant junts”

D’altra banda, el president ha destacat que el curs començar després de l’acord amb el sindicats que ha permès desconvocar les vagues previstes per al setembre. “Ens permet començar el curs remant tots conjuntament per posar els nens i els joves al centre del sistema educatiu“, ha declarat. En aquest sentit, ha agraït la “disposició” dels sindicats a la negociació.

Tots dos també han asseverat que cap centre comença el curs havent d’aplicar per imposició el 25% de castellà a les aules. A més, han assegurat que es continuarà treballant per incrementar l’ús social del català.

El conseller ha fet referència també al fet que es tracta del primer curs sense mesures sanitàries des de la pandèmia i ha celebrat que totes les decisions seguiran motius pedagògics. “Comencem un curs sense covid i amb un acord històric“, ha manifestat.

Cambray i Aragonès han agraït la tasca a tots els docents i professionals que treballen en l’educació i a les famílies i han desitjat “un molt bon curs” a tota la comunitat educativa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies