HomeEducacióCambray rebutja de nou la moratòria de l'avançament del curs escolar i...

Cambray rebutja de nou la moratòria de l’avançament del curs escolar i defensa que el Consell Escolar avala la mesura

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha rebutjat de nou aplicar una moratòria a l’avançament del curs escolar, com demana l’esmena que va aprovar ahir el Consell Escolar en el marc del dictamen sobre l’ordre del calendari. En roda de premsa, Cambray ha valorat que aquesta esmena es va aprovar de manera “molt ajustada” -19 vots a favor, 17 en contra i 8 vots en blanc-. Ha posat en valor que la majoria del Consell va avalar l’avançament del curs i ha afirmat que no hi ha “cap motiu” que justifiqui la moratòria. D’altra banda, s’ha mostrat “satisfet” perquè els sindicats s’asseuran a parlar aquest dimarts en el marc de la mediació pels dos dies de vaga educativa pendents i ha defensat que el Departament “mai s’ha aixecat“.

La tramitació del dictamen complet sobre el calendari escolar es va aprovar amb 24 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions. Per això, el conseller ha dit que la majoria dels membres del Consell Escolar es van mostrar favorables a la mesura anunciada pel Govern. Ha insistit també que hi ha consens sobre que la mesura és bona per a l’alumnat.

El conseller ha afegit que estan oberts a “qualsevol proposta de millora” sobre com aplicar l’avançament i ha lamentat que fins ara no n’ha rebut cap. “Hi som a temps“, ha dit.

Negociacions per evitar la vaga

D’altra banda, ha explicat que ha delegat en altres membres del Departament les primeres trobades en el marc de la mediació que s’inicia aquest dimarts al Departament de Treball pels dos dies de vaga educativa encara convocats -29 i 30 de març-. El conseller ha assegurat que aniran a escoltar i s’ha obert a “intercanviar” les propostes que facin falta.

Cambray ha dit que seguirà de prop les converses i ha defensat que a ell sempre que li han demanat una reunió ha acceptat. I és que ha asseverat que la voluntat d’Educació és buscar l’acord.

El conseller ha assegurat que entén el “cansament” dels docents després de dos anys de pandèmia i de la situació que s’arrossega per les retallades. Ha tornat a insistir però que ja s’han posat en marxa algunes de les reclamacions dels sindicats. Entre aquestes, l’inici de la reducció de ràtios o un “macroprocés” per aconseguir baixar l’interinatge per sota del 10% el 2024. Cambray ha dit que tot just s’està comunicant als centres, i que es farà properament als sindicats, el calendari de concursos d’oposicions i de mèrits per estabilitzar plantilles.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 85

Últimes notícies