HomeInfraestructuresCampredó exigix aturar el gran viaducte projectat per a traure el pas...

Campredó exigix aturar el gran viaducte projectat per a traure el pas a nivell

El projecte d’Adif per a suprimir el pas a nivell del tren a Campredó ha aixecat una gran polseguera. L’empresa estatal ha dissenyat com a alternativa un llarguíssim viaducte que desvia completament el trànsit rodat de la zona de l’actual pas a nivell amb barreres i que, en esta mesura, afecta moltes propietats agrícoles i la zona natural protegida dels Marjals -gestionada pel grup ecologista Gepec-, provocant un important impacte paisatgístic.

L’Ajuntament de l’EMD es queixa que es perdria la “terrassa fluvial” i afegix a la llista d’arguments contraris la inundabilitat dels terrenys per on discorreria el viaducte, sostingut en un primer tram per talussos i després, per columnes, segons ha especificat el regidor de Governació, Gerard March. L’Ajuntament, després d’haver fet una assemblea amb la participació de més d’un centenar de veïns i propietaris afectats, proposa buscar alternatives més sostenibles i que tinguen en compte les necessitats de la població, ja que l’alcalde, Damià Grau, explica que a més a més es concentraria tot el trànsit al centre del poble. Grau també afegix que la part baixa de Campredó quedaria encaixonada. Al lloc on hi ha el pas a nivell, es preveu una passarel·la.

En l’assemblea, el 15 de febrer, es van consensuar accions com demanar la retirada de l’anunci de les expropiacions, paralitzar tots els tràmits administratius, modificar el projecte per a adaptar-lo a les necessitats dels usuaris i del poble i dissenyar conjuntament una proposta alternativa. L’alcalde de Campredó va explicar que s’hi presentaran al·legacions tècniques, treballades des de l’Ajuntament, i mediambientals, encarregades al Gepec; i va animar tant els propietaris de les finques afectades com la resta de ciutadania a presentar al·legacions particulars. El termini per a presentar-les s’acaba el 24 de febrer. També estan pendents de poder reunir-se amb la gerència de l’Adif.

El consistori lamenta no haver rebut informació directa per part de l’Adif i haver-se’n assabentat per l’avís d’expropiació als propietaris. El projecte ja es va posar damunt de la taula el 2013, però des d’aleshores, segons l’Ajuntament, no se n’havia tingut cap més notícia. Ara, el ple ha rebutjat el projecte per unanimitat, segons Grau, que reflexiona que la supressió del pas a nivell era realment urgent fa 30 anys, amb un trànsit ferroviari molt més intens que l’actual. “Lluitarem, i si no s’accepten les al·legacions, es trobaran mobilitzacions a Campredó”, va avisar.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha revelat que l’Ajuntament tortosí també es va assabentar del projecte per les expropiacions -igualment té terrenys afectats- i que està estudiant-ho tot per a presentar-hi al·legacions.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies