HomePolíticaCarles Luz i Miquel Aubà es disputen l’alcaldia a Gandesa, amb dos...

Carles Luz i Miquel Aubà es disputen l’alcaldia a Gandesa, amb dos equips renovats

Carles Luz i Miquel Aubà protagonitzaran un nou pols per a arribar a l’alcaldia de Gandesa.

Luz, alcalde en els últims vuit anys, buscarà revalidar la majoria absoluta dels últims comicis mentre que Aubà treballa ja per a tornar a l’alcaldia, que va ocupar durant tres legislatures, entre 1999 i 2011. Les llistes del PP i el PSC -que torna a presentar-se a Gandesa- podrien ser decisives a l’hora de decantar la balança després del 26 de maig.

Llistes renovades

Les llistes de Junts per Gandesa i d’Esquerra Republicana seguixen encapçalades per dos històrics, però en estes eleccions concorren amb dos llistes renovades i amb noves incorporacions de pes. A Carles Luz l’acompanyen Raquel Estrada al número dos, i Joan Manel Martínez, al tres. Són dos independents que volen donar noves idees al grup municipal. I, d’altra banda, Aubà ha fitxat la reconeguda empresària i activista Asun Colom com a número dos i Joan Pallés serà el número tres. També repetix com a cap de llista Carlos Ruiz, que està acompanyat de Miguel Tomàs i d’Anna Maria Sicart, que fa dos legislatures va governar en coalició amb Carles Luz, i li va atorgar la majoria entre els anys 2011 i 2015. Pel que fa a les altres llistes, Ferran Roche ocuparà el cap de llista del Partit Socialista -CP i estarà seguit de Maria Dolores Garí i Carmen Benito.

L’aval de l’acció de govern

Una de les cartes que jugarà la candidatura de Luz és la d’haver governat en solitari durant els últims anys i haver impulsat infraestructures importants a la comarca i haver treballat conjuntament amb sectors econòmics importants a la comarca -Luz també president del Consell Comarcal-, com els cellers o els elaboradors d’oli arreu de la Terra Alta.

La posada en marxa del viver d’empreses, l’arxiu municipal, la deixalleria comarcal i les obres al carrer d’Horta seran accions que es faran sentir durant la campanya, com també els projectes de construcció de la variant de Gandesa o l’impuls a nous actius turístics del municipi, com el poblat ibèric del Coll del Moro.

L’auge d’erc

Per a rebatre les iniciatives de govern, des de la llista d’ERC es posarà l’accent a cobrir les mancances que hi poden haver en serveis i infraestructures a la capital de la Terra Alta.

Els republicans, a més, volen aprofitar el creixement que han experimentat a les últimes eleccions generals, fa dos setmanes, que els situen com un partit en creixement a nivell nacional i també a les Terres de l’Ebre. Els republicans van guanyar a Gandesa i la Terra Alta, tot i haver estat un feu històric de Convergència Democràtica, i ara del PDeCat. A més, Miquel Aubà ha estat reescollit com a senador republicà a Madrid i s’erigix així com la veu de Gandesa i les Terres de l’Ebre a la Cambra Alta de l’Estat per a defensar projectes tan interessants per al municipi com la variant de l’N-420.

El desequilibri

El PP va aconseguir un regidor a les últimes eleccions municipals i ara el PSC torna a presentar-se a Gandesa. Amb dos forces en pugna per l’alcaldia i quatre llistes electorals diferents, tant PSC com PP poder ser claus a l’hora de formar govern després del dia 26. Serà també clau la política de pactes que vulguen impulsar i les afinitats que demostren durant la campanya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 45

Últimes notícies