HomeSense categoriaEl nou plenari de la Cambra de Comerç es constituirà i escollirà...

El nou plenari de la Cambra de Comerç es constituirà i escollirà el pròxim president el 7 de juny

Acabar el període electoral a les cambres de comerç de Catalunya, amb la jornada de vot presencial, però en només sis de les cambres catalanes, inclosa la de Barcelona, hi ha hagut competència efectiva i, per tant, eleccions reals.

La Cambra de Tortosa, en canvi, ha estat una de les que han canalitzat la renovació del seu plenari, que a més a més passa de 28 a 21 membres, a través d’un acord entre sectors econòmics per a determinar 16 de les empreses representades al principal òrgan de govern: les 14 places que oficialment s’escullen per sufragi universal (així hauria estat si no hi hagués hagut entesa) més els dos representants de les patronals. Els altres cinc membres corresponen a les cinc empreses amb més aportació econòmica a l’ens cameral, que des que va desaparèixer el recurs cameral permanent (l’obligació de pagar per part de les empreses), ha hagut de buscar noves fórmules de sostenibilitat econòmica. La mínima aportació a la Cambra per a optar a una d’estes cinc cadires són mil euros anuals durant els quatre anys de mandat.

El nou ple de la Cambra es constituirà el 7 de juny, en un acte que comptarà, segons fonts camerals, amb la participació de la secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Marta Felip.

El mateix dia, el plenari escollirà el nou president o presidenta, que ha d’agafar el relleu del president sortint Josep Maria Chavarria, i la resta de membres del comitè executiu. Tot i que s’ha especulat sobre un possible acord també per a triar president, encara no n’ha estat revelat públicament el nom, i en tot cas el fet que el vot siga secret pot mantenir la incertesa fins aleshores.  

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 65

Últimes notícies