HomeSocietatCatalunya Clean Up Challenge participa en la Setmana Europea de la Prevenció...

Catalunya Clean Up Challenge participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

ALCANAR // La campanya Clean Up Challenge avança a bon ritme. D’ençà que el canareu Robert Garcia va llançar la campanya el passat mes de setembre, ja s’ha aconseguit implicar a 116 persones i s’han capturat més de 28.000 imatges de brossa.

El Catalunya Clean Up Challenge és un repte de recollida d’escombraries abandonades al medi ambient que utilitza Literatti, una nova i engrescadora tecnologia, que permet geolocalitzar-les i carregar-les a una base de dades global. Això permet la seua anàlisi com a primer pas per trobar-hi solucions. “El repte és molt clar, arribar a les 100.000 captures el dia 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon“, explica Garcia.

Ara els impulsors del projecte tenen la mirada posada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020, que se celebra del 21 al 29 de novembre a 30 països i 40 regions europees, i que a Catalunya comporta la celebració d’unes 800 activitats.  El Catalunya CleanUp Challenge hi participarà a través de diferents formacions i seminaris en línia. També es presentarà la guia d’iniciació al Clean Up Challenge, editada en anglès-català i ideada per Literatti. Així mateix, es farà el concurs de CleanUp Digital, una competició entre els 21 parcs i espais naturals de Catalunya per a aconseguir geolocalitzar i etiquetar 10.000 peces de brossa d’una forma divertida amb Literatti.

Paral•lelament, també dins de la Setmana Europea, l’Aula de Fotografia d’Alcanar ha llençat un concurs de fotografia artística a Instagram per donar suport a la campanya i augmentar la conscienciació ciutadana i engrescar més persones a sumar-se al repte.

Aquesta acció d’activisme ciutadà pretén, per tant, influir en l’agenda d’entitats públiques i privades. Actualment des de l’organització estan ampliant les col·laboracions tant de centres escolars com d’entitats, empreses i institucions. De fet, l’Ajuntament d’Alcanar ja s’ha sumat a la campanya Catalunya CleanUp Challenge i s’ha compromès a organitzar una acció de neteja.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, comenta que “més enllà del gran benefici de netejar el nostre entorn i conscienciar-nos en la importància de tenir-ne cura, és una bona idea fer la iniciativa en família i buscar solucions a aquesta problemàtica“.

Passes a seguir per a portar a terme l’acció:

1.- Descarregar l’App LITTERATI (disponible per IOS i Android)

2.- Entrar el codi CATALUNYA

3.- Fotografiar escombraries del nostre entorn fent servir l’App

4.- Pujar les fotos des de l’App

>> Enllaç descàrrega IOS

>> Enllaç descàrrega Android

>> Segueix el Catalunya Clean Up Challenge a FacebookInstagram i cada divendres a Alcanar Ràdio. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies

-->