HomeEducacióCEMEX presenta a la comunitat educativa d'Alcanar la seva acadèmia d'economía circular

CEMEX presenta a la comunitat educativa d’Alcanar la seva acadèmia d’economía circular

Conscienciar als més petits sobre la importància de preservar els recursos naturals, minimitzar la generació de residus i explicar què és l’economia circular i com participar en ella. Amb aquest objectiu, CEMEX ha desenvolupat ‘A Circular World’, un programa educatiu que, en aquesta ocasió, s’ha impartit a 140 escolars de 5è i 6è de Primària del CEIP Joan Baptista Serra d’Alcanar.

La iniciativa proposa reptes i dinàmiques lúdiques als alumnes perquè desenvolupin propostes originals en matèria de sostenibilitat. Reutilitzar materials quotidians que acabarien en abocador o fórmules originals per a consumir menys recursos en el seu dia a dia, són algunes de les propostes que han treballat a l’aula.

El projecte, totalment alineat amb els continguts i competències del currículum escolar, està dissenyat en un format tipus Escape Box que capta l’atenció dels estudiants mentre es fomenta el coneixement, la reflexió i el desenvolupament d’un pensament crític sobre la cura del medi ambient.

L’acadèmia d’economia circular està pensada per a la comunitat educativa íntegrament. D’una banda, està desenvolupada per a l’alumnat, a través de les activitats a l’aula, i per una altra per als docents, incloent-hi eines formatives que facilitin la seva labor educativa, promovent les metodologies d’aprenentatge creatiu. Per a Juan Carlos Sánchez Buitrago, director de la fàbrica d’Alcanar“aquest tipus d’activitats són essencials per a conscienciar a les noves generacions sobre la importància de cuidar el que tenim al voltant. I quina millor manera de fer-ho que mitjançant un joc original que treu a relluir tota la creativitat i el treball en equip dels participants”.

Al final de l’activitat se’ls ha mostrat un vídeo sobre el procés de fabricació del ciment i s’han explicat els passos ferms que s’estan donant des del la indústria del ciment en general i des de la fàbrica d’Alcanar en particular per a lluitar contra el canvi climàtic.

En línia amb l’estratègia ‘Futur en Acció’

Aquesta iniciativa escolar s’emmarca en el full de ruta del programa “Futur en Acció” de CEMEX, que no sols contempla el seu propòsit particular de descarbonitzar les seves activitats, sinó que també es compromet a desenvolupar accions que involucrin a la societat per a aconseguir una economia neutra en carboni. “Tots hem de contribuir a “Construir un millor futur” i la nostra companyia té un paper clau com un dels majors proveïdors mundials de solucions de construcció, amb productes i processos verds i sostenibles”, ha explicat Ruth Millan, responsable d’Impacte Social de CEMEX a Espanya. “Els nens, com a part integrant de la societat i futurs ciutadans responsables, han de comptar amb formació, sensibilitat i compromís en temes mediambientals, el programa educatiu “A Circular World” contribueix de manera rellevant a aquest objectiu” ha afegit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 44 = 53

Últimes notícies