HomeSense categoriaCicle de conferències amb commemoració del Dia Internacional de al Dona

Cicle de conferències amb commemoració del Dia Internacional de al Dona

El proper dijous s’inicia el cicle de conferències que des de l’Ajuntament d’Amposta, el Consell Comarcal del Montsià, el Campus Extens URV-Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre s’ha programat en motiu del Dia Internacional de la Dona.

En concret el dia 7 de març es realitzarà la primera conferència amb el títol “Les mestres de la República” que anirà a càrrec de la Sra. Montserrat Duch i Plana, Catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili.

El dijous 14 de març es realitzarà la segona i última conferència “Les onades del moviment feminista” a càrrec de la Sra. Carme Garcia Yeste, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili.

El cicle de conferències s’inclou dins la commemoració del Dia Internacional de la Dona, diada declarada oficialment el 1975 per l’Assemblea General de l’ONU, i que aquest 2019 ha triat el tema “Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi”. En ella s’aborda la igualtat de gènere des de diferents àmbits: històric, social, laboral, jurídic, econòmic… En aquestes dues sessions es cercarà l’aproximació a la història del moviment a nivell global des de finals del segle XIX fins l’actualitat i s’examinarà quina era aquesta realitat en el període de la República a partir d’un col·lectiu concret, en aquest cas les mestres.

La jornada està oberta al públic en general, a les persones interessades pels moviments socials i de gènere, per la història i també a aquelles persones sensibilitzades en aconseguir la igualtat a tots els nivells així com per a tots aquells professionals que treballen en algun dels sectors en els quals la jornada focalitza el debat i la reflexió.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 15

Últimes notícies