HomeSense categoriaInterior presenta als alcaldes del Baix Ebre la codificació de cases aïllades...

Interior presenta als alcaldes del Baix Ebre la codificació de cases aïllades per guanyar eficàcia en casos d’emergència

El director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, acompanyat dels responsables regionals de Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i Emergències, ha participat avui en el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre per exposar el treball fet en el darrer any pels diversos cossos operatius de la Generalitat.

En el decurs de la reunió el responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha presentat als alcaldes la implantació del Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT) per identificar amb unes targetes codificades els masos i cases aïllades del Baix Ebre.

Aquesta identificació permetrà conèixer  i comunicar millor la ubicació de les edificacions aïllades en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències i en cas de necessitat garantir l’eficàcia i celeritat en l’actuació dels serveis operatius.

Els responsables d’Interior han explicat al Consell d’Alcaldes que a partir d’ara els municipis sense policia local també podran sol·licitar la instal·lació de càmeres lectores de matrícules de vehicles. Aquests dispositius permeten identificar en temps real les matrícules de vehicles i enviar una alerta als Mossos en cas de detectar-ne alguna d’un vehicle sospitós que prèviament ha estat introduïda en l’aplicatiu.

D’altra banda, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha informat als alcaldes de la modificació del Programa d’Actuació comarcal 2018-2021 per la incorporació de nous serveis que prestarà a partir d’ara la institució. En concret, es tracta del servei d’acolliment residencial d’urgència que es projecta a l’antiga estació de tren de Camarles, un servei de neteja viària a municipis, i un punt de venda de productes Km0 i marca Reserva de la Biosfera al Centre d’inspiració turística EbreTerra, a Deltebre.

Finalment, també s’ha presentat als alcaldes la proposta de construcció del procés de cooperació territorial en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic a la comarca del Baix Ebre.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 90

Últimes notícies